LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvene mreže

Ovo su opasni TikTok izazovi

Kreativnost i zabava na TikToku nekad mogu otići u krivom smjeru - izdvajamo opasne izazove koji su u trendu među djecom i mladima.

Kreativnost i zabava na TikToku nekad mogu otići u krivom smjeru - izdvajamo opasne izazove koji su u trendu među djecom i mladima.

TikTok je naizgled bezazlena društvena mreža namijenjena zabavi. Pretežito je koristi Alfa generacija, ali popularna je i među Generacijom Z. Međutim, postavlja im razne izazove koji se šire i na druge platforme, a koji nipošto nisu preporučljivi – štoviše, mogu biti poprilično opasni. 


Vezano: Bilježi aktivnih 500 milijuna korisnika. Čemu TikTok duguje popularnost?


Blackout izazov, izazov gušenja ili izazov onesvješćivanja kako se još zove, jedna je od opasnih igara u trendu zbog koje si djeca i mladi stavljaju remen oko vrata. Stežu ga i snimaju se dok ne izgube svijest. Pratitelji koji glеdајu ѕnіmku nајрrіје ѕе ѕmіјu, zаtіm роѕtајu uрlаšеni ріtајućі ѕе hоćе lі ѕе osobe s druge strane ekrana vrаtіtі іz nеѕvіјеѕtі, а ѕvе ѕе zаvršаvа dіvlјеnјеm і ohrabrivanjem.


Vezano: Zbog izazova na TikToku navodno preminulo dvoje djece – živjeli su u Srbiji i Italiji


Tu je i potencijalno opasni Penny izazov. On, naime, uključuje bacanje lipe između telefonskog punjača i zidnog utikača – kriv je za podmetanje požara, piše CBC Kids News.

U trendu je i izazov lomljenja lubanja. Podrazumijeva sapletanje nekoga tako da padne i lupi glavom o zemlju, što može uzrokovati ozbiljne ozljede.


Vezano: Postavljena dobna granica za korištenje TikToka nakon tragične smrti djevojčice


Budući da je ova društvena mreža osmišljena za zabavu, kreativnost i opuštanje, TikTok zajednica u svojim smjernicama navodi da ne dopušta sadržaje koji potiču, promoviraju ili glorificiraju opasne izazove.

FOTO: PIXABAY