LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GUBE OKUS I MIRIS

Ovo su namirnice koje mnogi stavljaju u frižider, ali tamo im zapravo nije mjesto

Povrću je frižider glavni neprijatelj, ali svakako treba upozoriti da izvan istog trebamo držati i med te maslinovo ulje. Kod meda će se šećer kristalizirati, a maslinovo ulje će, jednostavno, promijeniti sastav, ali i strukturu te će postati izrazito gusto.

Povrću je frižider glavni neprijatelj, ali svakako treba upozoriti da izvan istog trebamo držati i med te maslinovo ulje. Kod meda će se šećer kristalizirati, a maslinovo ulje će, jednostavno, promijeniti sastav, ali i strukturu te će postati izrazito gusto.

Iako smo navikli većinu namirnica staviti u frižider misleći da je tako najbolje, stvarnost je zapravo nešto drugačija. Neke nemirnice, kako piše Klik.hr, u frižideru gube okus i miris, a neke će se i stvrdnuti te propasti.

Primjera radi, većina nas rajčice stavlja u frižider, međutim one kod držanja u frižideru gube svoj puni okus. Razlog je u hladnom zraku koji zaustavlja proces sazrijevanja, a upravo to je razlog više da rajčice držimo na sobnoj temperaturi, koja sigurno nije prisutna u frižideru. Osim rajčica, izvan frižidera treba držati i češnjak. Kod držanja u frižideru, češnjak će s vremenom proklijati ili postati grumen, stoga ga je pogodno držati izvan frižidera, no i dalje na hladnom i suhom mjestu.

Besplatne knjige možete pronaći u ovom frižideru?



Svakako izvan frižidera treba držati i krumpir jer će se škrob pretvoriti u šećer i imat će slatkasti okus. Luk isto nije poželjno držati u frižideru jer će omekaniti i popljesniviti, a frižider bi mogao poprimiti intenzivan miris. Zanimljiva informacija je i ta da luk nikako ne treba držati blizu krumpira jer jedan na drugog djeluju 'raspadajuće'.

Recept za bezalkoholni koktel koji ublažava mamurluk


Čini se da je povrću frižider glavni neprijatelj, ali svakako treba upozoriti da izvan istog trebamo držati i med te maslinovo ulje. Kod meda će se šećer kristalizirati, a maslinovo ulje će, jednostavno, promijeniti sastav, ali i strukturu te će postati izrazito gusto.


 
IZVOR: KLIK.HR
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA