LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski recepti

Ovo je najjednostavniji wok s piletinom koji ćete pripremati!

Ako vam je dosta menze, a nemate puno vremena za kuhanje, ovo je savršen recept za vas.

Ako vam je dosta menze, a nemate puno vremena za kuhanje, ovo je savršen recept za vas.

Kuhanje u studentskoj kuhinji može biti zahtjevnije nego kod kuće. Imate manje prostora, ograničeni broj posuđa, ali i vremena – čekaju vas predavanja ili studentski posao, ne možete si priuštiti kuhati satima. Upravo je zbog toga recept Marije Mazalin za wok piletinu savršen studentski obrok – brzo je gotov i jednostavan je za pripremu.
 

@marijamazalin Wok s piletinom❣️| Easy wok with chicken ❤️‍🔥 SASTOJCI • 400g piletine • 2 srednje mrkve • 2 rog paprike • 1 ljubičasti luk • 1 srednja tikvica • sweet chilly umak • rižini rezanci oko 170g RECEPT 1. Na vrućem ulju ispecite začinjenu piletinu (ja stavim 2 žličice vegete bio) narezanu na male kockice, srednja vatra, 10ak min 2. Izvadite ju van pa na tavu dodajte još malo ulja 3. Ubacite tanko sjeckane prutiće mrkve (koje ste rezali dok se pekla piletina) pa ih pecite 5min dok ne omekšaju na pola 4. Za to vrijeme nasjecajte rog paprike na tanke prutiće i luk na tanke ploškice pa ubacite i pecite još 5min (sve je na srednjoj vatri) 5. Za to vrijeme nasjeckajte tikvicu na tanke prutiće pa i nju ubacite i pecite još 5min 6. Stavite sweet chilly umaka (oko 4 žlice) i promiješajte 6. Skuhajte rižine rezance prema uputama (ni slučajno prekuhati; u videu su moji najdraži koji imaju 3 dijela i ja koristim 2 kao što je prikazano) 7. Ubacite rezance malo po malo umiješavajući ih i usput dodajte još oko 4 žlice sweet chilly umaka (ili ga dozirajte prema svom ukusu, ja stavljam odokativno pa probam i dodam koliko mi fali) 👌 #marijamazalin #recept #wok #recipe #piletina #jednostavnirecepti #rucak #vecera #ideja #easyrecipes #lunch #dinner #idea #sweetchilly #delicious #food ♬ original sound - Marija Mazalin
 

Sastojci


• 400g piletine
• 2 srednje mrkve
• 2 rog paprike
• 1 ljubičasti luk
• 1 srednja tikvica
• sweet chilly umak
• rižini rezanci oko 170 g
 

Recept


1. Na vrućem ulju ispecite začinjenu piletinu (2 žličice vegete bio) narezanu na male kockice, srednja vatra, 10-ak min

2. Izvadite ju van pa na tavu dodajte još malo ulja

3. Ubacite tanko sjeckane prutiće mrkve (koje ste rezali dok se pekla piletina) pa ih pecite 5 min dok ne omekšaju na pola

4. Za to vrijeme nasjecajte rog paprike na tanke prutiće i luk na tanke ploškice pa ubacite i pecite još 5 min (sve je na srednjoj vatri)

5. Za to vrijeme nasjeckajte tikvicu na tanke prutiće pa i nju ubacite i pecite još 5 min

6. Stavite sweet chilly umaka (oko 4 žlice) i promiješajte

6. Skuhajte rižine rezance prema uputama (ni slučajno prekuhati)

7. Ubacite rezance malo po malo umješavajući ih i usput dodajte još oko 4 žlice sweet chilly umaka (ili ga dozirajte prema svom ukusu)
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA