LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savršeno ogulite jaje

Otkrivamo vam najlakši način za guljenje kuhanih jaja

U samo dva koraka savršeno ogulite jaje.

U samo dva koraka savršeno ogulite jaje.

Dosta vam je toga da se opečete svaki put prilikom guljenja jaja ili da tijekom guljnenja ljuske odstranite i dio jaja? Ako samo želite da vam jaje iz ljuske ispadne savršeno i glatko onda morate isprobati ovaj novi način guljenja kuhanih jaja.

Za savršeno guljenje potrebna su vam dva koraka. Prvi je da umjesto u hladnu vodu, jaja stavite u vruću. Iskustva pokazuju da je jaje puno lakše oguliti ako ga prilikom kuhanja pažljivo stavite u vruću vodu uz pomoć žlice ili kuhače.

Drugi korak je da u tu istu vruću vodu u kojoj kuhate jaja dodate žličicu sode bikarbone. Ona pomaže opustiti bjelanjke od unutrašnje opne jaja te tako znatno olakšava guljenje. Nakon što napravite ova dva koraka, pustite da se jaje kuha oko 10 minuta.

Ako si želite dodatno olakšati posao, nakon što su jaja gotova uronite ih u hladu vodu s komadićima leda čime ćete zaustaviti proces daljnje termičke obrade. Ovaj Uskrs pokušajte ovu tehniku i uživajte u finim kuhanim jajima. Sretno guljenje!
FOTO: PEXELS