LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Susret u HNK-u Zagreb

Na posljednjem ovosezonskom Filozofskom teatru ljubav, snovi i videoigre

U tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će, zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarati o ljubavi, snovima i videoigrama.

U tonu psihoanalize i kritičke teorije, Alfie Bown će, zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarati o ljubavi, snovima i videoigrama.

Nakon rasprodanog gostovanja Slavoja Žižeka prošlog mjeseca posljednje izdanje Filozofskog teatra ove sezone održat će se u nedjelju, 2. lipnja, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Gost je jedan od najuzbudljivijih suvremenih teoretičara – Alfie Bown.

Nastavljajući u tonu psihoanalize i kritičke teorije, on će, zajedno s domaćinom Srećkom Horvatom, razgovarati o ljubavi, snovima i videoigrama.

Alfie Bown autor je nekoliko zapaženih knjiga kao što su The Playstation Dreamworld i Enjoying it: Candy Crush and Capitalism, koje se bave istraživanjem suvremenih popularnih fenomena – od videoigara do programiranja emocija, od rasta tzv. alt-right pokreta do uloge tehnologije. Nakon što je godinama predavao u Hong Kongu, sada je zaposlen kao profesor medijskih umjetnosti na Sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Pored akademskog posla objavljuje za Guardian, Paris Review, New Statesman, a trenutno radi na novoj knjizi o ljubavi i tehnologiji, što će također biti tema novog Filozofskog teatra.

FOTO: HNK ZAGREB