LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pogled na sretniji život

Misli koje ti prolaze glavom kad shvatiš da zaslužuješ bolje

To te saznanje pogodi kao kamen u glavu, ali nakon toga dolaze samo mir, pozitiva i ljubav prema sebi i drugima.

To te saznanje pogodi kao kamen u glavu, ali nakon toga dolaze samo mir, pozitiva i ljubav prema sebi i drugima.

Svatko je od nas barem jednom u životu, slučajno ili namjerno, doživio nešto što ga je potaklo da napravi korak unazad, zamisli se i zaključi – pa ja zaslužujem bolje.

Bila to loša veza koja ne ide ni u kojem smjeru, loš odnos s prijateljicom koja to već odavno nije ili praksa/posao na kojem jednostavno ništa nije kako treba, saznanje da zaslužuješ bolje ključan je izvor tvoje sreće i zadovoljstva, a i zdravlja. Kad te ta činjenica pogodi kao kamen u glavu, shvatiš da je taj kamen ružičast i mekan i prekrasno miriše – te naučiš praštati, nastaviti dalje, voljeti sebe i pronaći sreću koja ti je dosad nedostajala.

1. Shvatiš da je vrijeme nešto najvrjednije što imaš na raspolaganju

Je li isfurana ona fora da nikada ne znaš koji ti dan može biti posljednji? Možda, ali to ne znači da nije istinita. Dođe trenutak kada shvatiš da je život mnogo kvalitetniji kad si iskren, izravan i kad ne trošiš snagu i živce trčeći za nečim ili nekim tko to uopće ne zaslužuje.

2. Uvidiš da svako oprosti ne znači neće se ponoviti

Druga šansa? Uvijek! Sedma? Ummm, ne.

FOTO: Giphy

3. Zapitaš se zašto si uopće pristajao/la nositi se s određenim situacijama

U tom trenutku neka se odluka činila ispravnom ili jedinom mogućom. U ovom trenutku sjediš i razmišljaš zašto si uopće pristajao/la na kompromise i izvlačio tanji kraj iznova i iznova.

4. Prestaješ pronalaziti isprike za ljude koji ih ne zaslužuju

Jer prazna obećanja i loše isprike više nisu dovoljne. Koliko puta opravdavaš sebi ili drugima postupke nekih ljudi iz potpuno nepoznatih razloga? Kada shvatiš da zaslužuješ više, potreba za isprikama nestaje.

FOTO: Pinterest
 
5. Ne razmišljaš o prošlosti i nastavljaš dalje

Razbijanje glave nečim što je već odavno trebalo biti ostavljeno daleko u prošlosti beskorisno je trošenje energije. Pusti prošlost i okreni se budućnosti! Ne želiš ostati zakinut/a za neko prekrasno iskustvo samo zbog nekoliko loših.

6. Sjetiš se svih onih rekla sam ti izjava svojih prijatelja i prijateljica

Bili su u pravu, probali te upozoriti, ignorirao/la si ih. I sad moraš malo pretrpjeti dok te zasipaju svojim naslađivanjem. Pokušali su napraviti što je najbolje za tebe, ne možemo im zamjeriti.

FOTO: Giphy
 
7. Shvatiš i da je mama bila u pravu

Tu neće biti onih rekla sam ti, ali će definitivno biti ajme, rekla mi je. (Koristan savjet: mama je uvijek u pravu.)

8. Prihvatiš sebe i napustiš svoje nesigurnosti

Tvoje nesigurnosti ponekad kao da imaju vlastitu volju. Pojave se, naprave pomutnju u glavi i ne žele otići. Ne daj! Nisi savršen/a i ne moraš biti, ali znaj svoju pravu vrijednost i ne pristaj na manje.

FOTO: Pinterest
 
9. Uvidiš da je sreća dragocjenija od osvete

Osveta je vanjska, sreća je unutarnja. I iako su akcijski filmovi o osveti uvijek najzanimljiviji, u pravom životu jednostavno nemaju puno smisla. Jednom kada oprostiš umjesto da se osvećuješ, postaješ najbolja verzija sebe – a to je najslađa osveta.

FOTO: Giphy
 
10. Naučiš razlikovati odustajanje od nastavljanja dalje

Da, postoji razlika! Možda te strah od napuštanja neke situacije ili osobe iz navike, osjećaja odgovornosti, emocionalne sigurnosti, ali ponekad je najbolje nastaviti dalje kada shvatiš da ti netko ili nešto može samo naštetiti.

11. Prestaneš uspoređivati svoje situacije s drugima

Zaslužuješ bolje i dobit ćeš bolje, ali ne tako da pokušavaš biti bolji od drugih.

FOTO: Pinterest
 
12. Razumiješ da se sve u životu događa s razlogom

Teško je jer uvijek postoji ono što bi bilo kad bi bilo. Ali svaka te teška situacija nešto naučila. Razumiješ i da svaka osoba u tvom životu ima neku svrhu – čak i ako su bili samo dobra lekcija za budućnost.

13. Shvatiš da tvoja vrijednost nije manja samo zato što ju drugi još nisu prepoznali

Ima li bitnije poruke od ove? Ako je netko nesposoban vidjeti svaku tvoju prednost i manu i prihvatiti te kao kompletnu osobu s velikom vrijednošću, ne znači da je problem u tebi ili tvojoj osobnosti. Ne trebaš ljude da potvrde tvoju vrijednost jer je jako teško kada te konstantno procjenjuju i osuđuju.

FOTO: Pinterest
 
14. Zaključiš da te nitko nikada neće voljeti više nego što voliš sam/a sebe

Ako dosad niste razumjeli, malo ste zapeli sami sa sobom. Kad je već tako, zašto ne voljeti točno tu verziju sebe?

FOTO: Giphy
FOTO: FLICKR