LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ažurirani uvjeti

Korištenje WhatsAppa: neprihvaćanje novih uvjeta znači brisanje korisničkog profila

Ažurirani uvjeti korištenja i pravila privatnosti korisnicima WhatsAppa donijet će personaliziranije usluge, a neprihvaćanjem uvjeta korisnički će se profil obrisati u veljači.

Ažurirani uvjeti korištenja i pravila privatnosti korisnicima WhatsAppa donijet će personaliziranije usluge, a neprihvaćanjem uvjeta korisnički će se profil obrisati u veljači.

Nova obavijest koja se pojavila unutar popularne aplikacije WhatsApp upozorila je korisnike na ažuriranje uvjeta korištenja i politike privatnosti. Onima koji ne prihvate nove uvjete korisnički profil obrisat će se 8. veljače.

Kao dio ažuriranja politike privatnosti, uklonjena je opcija onemogućavanja dijeljenja podataka s Facebookom, tvrtkom koja je preuzela WhatsApp još 2014. godine. 

Poboljšane usluge, podrška, poboljšanje i modifikacija prijedloga i personalizacija reklama, navedeno je, razlog su donošenja novih uvjeta, a nizom integracija WhatsApp će se povezati s uslugama i proizvodima koji se nalaze pod okriljem Facebooka. Oglašivači s kojima ostvarite bilo kakvu interakciju preko WhatsAppa dobit će uvid u korisničke podatke. Zbog enkriptiranih poruka nitko osim pošiljatelja i primatelja poruke i dalje neće moći vidjeti ono što je poslano.


Vezano: WhatsApp dobio konkurenciju; značajno raste broj korisnika druge aplikacije


Ovom se obaviješću među dvije milijarde korisnika u 180 zemalja podigla svijest o količini podataka koju dijele ove dvije platforma. Ta je praksa započela 2016. godine kada je WhatsApp s Facebookom počeo dijeliti korisničke i metapodatke, među ostalim i brojeve mobitela korisnika s kojima se dopisujemo. No, tada je postojala mogućnost isključenja barem dijela onoga što dijelimo. Nova pravila morat ćemo prihvatiti ili pronaći alternativu.

FOTO: FLICKR