LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Psihološka triler serija

Joe Goldberg više ne vodi glavnu riječ: izašao je prvi dio četvrte sezone serije „You”

Zanimljivo je da je riječ „you” u prve dvije sezone izgovorena više od 3800 puta, a četvrta je sezona donijela nešto novo – Joe Goldberg više ne vodi glavnu riječ, što znači i da je riječ „you” dobila novo značenje.

Zanimljivo je da je riječ „you” u prve dvije sezone izgovorena više od 3800 puta, a četvrta je sezona donijela nešto novo – Joe Goldberg više ne vodi glavnu riječ, što znači i da je riječ „you” dobila novo značenje.

Za sve vas koji (nažalost) ne gledate You, riječ je o psihološkoj triler seriji koja je utemeljena na knjigama američke spisateljice Caroline Kepnes. Prva sezona, koja se temelji na romanu You, prikazana je 2018. godine, a zanimljivo je da je riječ you u prve dvije sezone izgovorena više od 3800 puta. Serija prati lik Joea Goldberga, voditelja knjižare, koji se zaljubljuje u djevojku imena Guinevere Beck te prema njoj razvija ekstremnu opsesiju.

Ovaj tjedan s mnoštvom uzbuđenja fanovi Netflixove serije dočekali su njezin nastavak. U četvrtak, 9. veljače izašao je prvi dio četvrte sezone, a točno mjesec dana nakon očekuje nas i drugi dio. Oba dijela sadrže po pet epizoda, a mi smo već pogledali prvi dio.

*SPOILER ALERT*

U posljednje tri sezone princip je serije isti. Joe je prikazan kao načitan čovjek s tragičnom prošlošću, sklon ubojstvu, koji postaje opsjednut ženom koja mu je zapela za oko. Uhodi je putem društvenih mreža prije nego što se upoznaju, a nakon što se zaljube, poduzima sve mjere kako bi zaštitio njihovu vezu – pa čak i one krvave.

Iako glumi pred kamerom i razvija odnose s ostalim likovima u seriji, Joe je postao zanimljiv po svojim jezivim i neobičnim monolozima kojima se obraća svojim opsesijama, imenujući ih You. No, ono što je u ovoj sezoni drugačije jest da Joe više ne vodi glavnu riječ, što znači i da je riječ you dobila novo značenje.

Na kraju treće sezone Joe se izvukao iz disfunkcionalnog braka ubivši svoju ženu Love koja je njegovoj ljubavnici Marienne ispričala sve o njegovoj prošlosti i ubojstvima koje je počinio. Marienne je sa svojom kćeri pobjegla u Pariz, a Joe se zakleo da će je pronaći. Iako je Marienne pobjegla u Pariz, radnja četvrte sezone smještena je u Londonu.

Joe se pojavljuje kao profesor na londonskom sveučilištu, pokušava krenuti ispočetka i dokazati Marienne da nije čovjek koji će ju povrijediti. No, njegovi planovi ubrzo bivaju pokvareni kada članovi bogate skupine prijatelja, u kojoj se on sasvim slučajno i nerado našao, bivaju ubijeni, a Joe mora pronaći ubojicu prije nego što se njemu smjesti za te zločine. I tako nailazimo na Joea kojim manipulira tajanstveni neprijatelj koji se čini kao vješt ubojica, toliko vješt da je Joea podsjetio na njega samoga. No, da ne spoilamo previše, ostatak prepuštamo vama na gledanje.

FOTO: YOUTUBE, SCREENSHOT