LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
I strah i zabava

The Menu – film nakon kojega nećete biti gladni

Horor-film je u kratkom vremenu postao jako popularan, a komentari te isječci iz filmova sve od studenog pa do danas kruže društvenim mrežama.

Horor-film je u kratkom vremenu postao jako popularan, a komentari te isječci iz filmova sve od studenog pa do danas kruže društvenim mrežama.

Krajem prošle godine izašao je horor-film imena The Menu, a gledatelji su se oduševili. Film je u kratkom vremenu postao jako popularan, a komentari te isječci iz filmova sve od studenog pa do danas kruže društvenim mrežama, a najviše ih se može pronaći na Twitteru. Ovaj film sadrži elemente horora, trilera te ponešto komedije, a glavnu ulogu igra Anya Taylor-Joy.

U početku filma prikazano je nekoliko grupica ljudi koji zajedno odlaze na brod koji će ih odvesti na jedan maleni otok na kojem se nalazi jedan od najprestižnijih restorana. Cijena za jednu osobu iznosi 1250 dolara, a samo najbogatiji si to mogu priuštiti. Na otoku se nalazi slavni šef koji priprema zanimljiva i neobična jela, ali i njegovi pomoćnici koji dočekuju goste te ih vode na obilazak otoka.

Atmosfera u restoranu isprva je ugodna, gosti upoznaju kuhara te saznaju da se jelovnik sastoji od više sljedova, a svako jelo ima svoju priču. Te su priče isprva zanimljive, no kasnije postaju jezive, a gostima biva sve neugodnije. Na večeri su se nalazili i kritičari koji su bili uvjereni da je to sve dio večere. A onda se kreću događati neobične, strašne stvari...

No, da vam ne otkrivamo dalje, samo vas želimo napomenuti da je ovo horor, tako da film nije za svakoga. Iako nije za svakoga, onima koji su ga gledali uglavnom se svidio. Na stranici Rotten Tomatoes dobio je ocjenu 89% (Tomatometer) te 76% (audience score) te ocjenu 7,3 na IMDb-u. U Hrvatskoj je od jučer film moguće gledati na Disney+, a osim toga može se gledati na streaming platformama kao što su HBO Max, Spectrum TV, Prime Video i Vudu.

FOTO: UNSPLAH.COM