BOŽIĆNI RECEPT Čokoladni raspucanci
U ovim kolačićima možete uživati čak dva tjedna.
U ovim kolačićima možete uživati čak dva tjedna.
Pripremite se za pravu poslasticu s receptom za klasične čokoladne raspucance. Ovi sočni kolačići oduševit će vaša nepca, a priprema je jednostavna i brza. Recept za ove božićne kolačiće donosi BakeMe.
Sastojci:
– 200 g tamne čokolade
– 200 g glatkog brašna
– 2 jaja
– 100 g smeđeg šećera
– 50 g maslaca (sobna temperatura)
– 1 vrećica vanilin šećera
– prstohvat soli
– 1/2 žličice praška za pecivo
– šećer u prahu
VEZANO: Najbrži recept za fritule za sve one koji: „nedaju 5 eura za fritule na Adventu"
Priprema:
2. U drugoj posudi pomiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte maslac sobne temperature i otopljenu čokoladu, povežite sve mikserom.
3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno (prethodno prosijano), prašak za pecivo i prstohvat soli.
4. Polako dodajte suhe sastojke smjesi jaja, šećera, maslaca i čokolade, miksajući cijelo vrijeme na laganoj brzini.
5. Kada dobijete jednolično tijesto, pokrijte ga i stavite u hladnjak na dva sata.
6. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite dva lima za pečenje obložena papirom.
7. U posudu stavite šećer u prahu (za valjanje kuglica).
8. Žličicom vadite tijesto veličine oraha, oblikujte kuglice rukama, uvaljajte ih u šećer u prahu i stavite na lim s razmakom između svake kuglice.
9. Pecite ih 10-ak minuta.
10. Ohlađene čokoladne raspucance spremite u kutiju za kekse i uživajte u njima unutar sljedećih 14 dana.