Jednostavan recept
Adventska hrana kod kuće: klasične germknedle
Klasične germknedle po vašoj mjeri.
Klasične germknedle po vašoj mjeri.
Prenesite adventski ugođaj u svoju kuhinju s ovim neodoljivim receptom za germknedle u umaku od vanilije koji donosi Coolinarika. Te snježne knedle od dizanog tijesta obogaćene su makom na vrhu i obavijene posebnom aromom umaka od vanilije.
VEZANO: Jednostavni lisnati borići oduševit će vaše prijatelje izgledom, ali i ukusom.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kvasac (7 g)
- 2 jaja
- 30 g šećera
- sol
- 1 limun šećer
- 60 g maslaca
- 200 – 250 ml mlijeka
- 100 g pekmeza
- 100 g čokoladnog namaza
Za umak:
- 1 puding od vanilije
- 1 vanilin šećera
- 800 ml mlijeka
- 80 g šećera
Priprema:
- Stavite brašno i instant-kvasac u veću posudu te promiješajte.
- U sredini brašna napravite jamicu i dodajte jaja, šećer, limun šećer, sol, rastopljeni maslac i mlako mlijeko. Izmiješajte sve sastojke pa pomoću električne miješalice umijesite mekše, glatko tijesto.
- Pokrijte tijesto i ostavite ga dizati dok mu se volumen ne udvostruči (1 – 2 sata).
- Kada se tijesto diglo, izvadite ga, podijelite na dijelove i formirajte kugle. Stavite pekmez ili čokoladni namaz u sredinu, oblikujte okruglice i ostavite ih dizati još 20 minuta.
- Kuhajte okruglice na pari 15 minuta.
- Za umak pomiješajte puding, šećer i vanilin šećer s malo mlijeka. Zagrijte preostalo mlijeko, umiješajte pripremljenu smjesu, kuhajte 2 minute i ohladite.
- Poslužite germknedle prelivene umakom od vanilije, posipane makom i šećerom u prahu.
OZNAKE:
IZVOR:
PODRAVKA.HR
FOTO:
FOTO: COOLINARKA.COM