LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavan recept

Adventska hrana kod kuće: klasične germknedle

Klasične germknedle po vašoj mjeri.

Klasične germknedle po vašoj mjeri.

Prenesite adventski ugođaj u svoju kuhinju s ovim neodoljivim receptom za germknedle u umaku od vanilije koji donosi Coolinarika. Te snježne knedle od dizanog tijesta obogaćene su makom na vrhu i obavijene posebnom aromom umaka od vanilije.

 


VEZANO: Jednostavni lisnati borići oduševit će vaše prijatelje izgledom, ali i ukusom.



Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 kvasac (7 g)
  • 2 jaja
  • 30 g šećera
  • sol
  • 1 limun šećer
  • 60 g maslaca
  • 200 – 250 ml mlijeka
  • 100 g pekmeza
  • 100 g čokoladnog namaza

 

Za umak:

  • 1 puding od vanilije
  • 1 vanilin šećera
  • 800 ml mlijeka
  • 80 g šećera

 

Priprema:

 

  1. Stavite brašno i instant-kvasac u veću posudu te promiješajte.
  2. U sredini brašna napravite jamicu i dodajte jaja, šećer, limun šećer, sol, rastopljeni maslac i mlako mlijeko. Izmiješajte sve sastojke pa pomoću električne miješalice umijesite mekše, glatko tijesto.
  3. Pokrijte tijesto i ostavite ga dizati dok mu se volumen ne udvostruči (1 – 2 sata).
  4. Kada se tijesto diglo, izvadite ga, podijelite na dijelove i formirajte kugle. Stavite pekmez ili čokoladni namaz u sredinu, oblikujte okruglice i ostavite ih dizati još 20 minuta.
  5. Kuhajte okruglice na pari 15 minuta.
  6. Za umak pomiješajte puding, šećer i vanilin šećer s malo mlijeka. Zagrijte preostalo mlijeko, umiješajte pripremljenu smjesu, kuhajte 2 minute i ohladite.
  7. Poslužite germknedle prelivene umakom od vanilije, posipane makom i šećerom u prahu.
FOTO: FOTO: COOLINARKA.COM