LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimljivosti s malih ekrana

8 stvari koje niste znali o najpopularnijim serijama devedesetih

Gledanje serija iz devedesetih odličan je način za ubijanje dosade zbog zabavnih priča i likova. Osim radnje unutar serije, zanimljivo je znati i informacije o samim glumcima i stvaranju serija, poput brojke koliko se puta mijenjao naziv serije „Prijatelji” ili pak tko je sve trebao glumiti poznatu ubojicu vampira Buffy.

Gledanje serija iz devedesetih odličan je način za ubijanje dosade zbog zabavnih priča i likova. Osim radnje unutar serije, zanimljivo je znati i informacije o samim glumcima i stvaranju serija, poput brojke koliko se puta mijenjao naziv serije „Prijatelji” ili pak tko je sve trebao glumiti poznatu ubojicu vampira Buffy.

Popularne serije devedesetih nisu tamo ostale nego se i danas repriziraju te s užitkom gledaju. Neke od njih vežu nas uz djetinjstvo i možemo ih pogledati bezbroj puta. Upravo zato u nastavku donosimo zanimljivosti o nekoliko nezaboravnih serija.

1. Pod istim krovom

Jaleel White, poznatiji kao Steve Urkel, brzo je postao središnja zvijezda serije Pod istim krovom. Ta uloga privukla je svjetla reflektora upravo na njega, što neki od kolega iz serije nisu dobro prihvatili. Osim što je uzrokovala tenzije na setu, njegova slava dovela je i do mijenjanja glumaca u seriji.

2. Puna kuća

Blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen dobile su ulogu jer nisu nijednom zaplakale tijekom audicije. No kada je započelo snimanje serije, počele su stalno plakati te su čak u jednom trenutku i izbačene iz serije. Ubrzo su im uloge vraćene jer njihove zamjene nisu bile dobre poput njih.

3. Prijatelji

Prijatelji su serija koja se može gledati stalno, iznova i bez prestanka. Šest glavnih likova i njihove jednostavne, a opet realne i zabavne dogodovštine mogu uljepšati i najtmurniji dan. No, možete li zamisliti ovu seriju pod drugim nazivom? Prvotni naziv serije trebao je biti Insomnia Cafe. Zatim su se odlučili za Prijatelji poput nas, a onda promijenili u Prekoputa hodnika. Posljednja verzija imena bila je Šest kao jedno, ali netom prije premijere odabran je naziv Prijatelji.

4. Beverly Hills 90210

Dylan McKay, kojeg je glumio Luke Perry, uopće nije trebao biti dio stalne postave serije. Za njegov lik bilo je predviđeno nekoliko epizoda. S obzirom na to da je seriju danas teško zamisliti bez Dylana, zahvaliti treba kreatoru serije Aaronu Spellingu koji se borio da se zadrži njegov lik.

FOTO: Pinterest

5. Seinfeld

Kada se govori o stvaranju neke serije, vjerojatno svi zamišljaju veliki studio u kojem različiti redatelji i scenaristi mozgaju o idućem projektu. Stvaranje Seinfelda teklo je na malo drugačiji način. Jerry Seinfeld i Larry David bili su u svakodnevnoj kupovini namirnica, razgovarali te shvatili kako se njihov smisao za humor razlikuje od svega što su dosad vidjeli na televiziji. I tu se rodila ideja za kreiranje serije.

6. Dadilja

Mnogi gledatelji žalili su se na britanski naglasak Charlesa Shaughnessyja, poznatog Mr. Sheffielda, govoreći kako nije originalan te da je loše odglumljen. Čak su ga uspoređivali i s naglaskom Daniela Davisa, odnosno batlera Nilesa. Zanimljivo je kako je Davis iz Arkansasa, no Charles je zapravo Britanac te je rođen u Londonu.

7. Hitna služba

Scenarij za seriju originalno je napisao Michael Crichton, tvorac Jurassic Parka, kako bi se po njemu snimio film pod redateljskom palicom Stevena Spielberga. Projekt nije zaživio dvadeset godina sve dok NBC nije odlučio po njemu snimiti seriju.

8. Buffy, ubojica vampira

Uloga Buffy prvo je trebala biti dodijeljena Katie Holmes ili Selmi Blair, no na kraju su se odlučili za Sarah Michelle Gellar. Uloga Xandera, njenog najboljeg prijatelja, bila je ponuđena Ryanu Reynoldsu, no on ju je odbio te je pripala Nicholasu Brendonu.

FOTO: PINTEREST