LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Digitalna rutina

7 hrvatskih aplikacija koje će vam olakšati svakodnevne obveze

Pripremili smo mali priručnik hrvatskih aplikacija za lakše savladavanje svakodnevnih obaveza. Obuhvaća njih sedam uz koje ćete obaviti što trebate i istvoremeno sačuvati zdravlje.

Pripremili smo mali priručnik hrvatskih aplikacija za lakše savladavanje svakodnevnih obaveza. Obuhvaća njih sedam uz koje ćete obaviti što trebate i istvoremeno sačuvati zdravlje.

S obzirom na trenutačnu situaciju u Hrvatskoj i svijetu preporučljivo je što više svojih aktivnosti obaviti digitalnim putem te na taj način smanjiti kontakt s ljudima kako bi se zaustavilo širenje bolesti COVID-19. Stoga, odlučili smo olakšati vam potragu za svakodnevnim jednostavnim rješenjima. U nastavku vam navodimo sedam aplikacija uz pomoć kojih ćete istovremeno obaviti što trebate i sačuvati zdravlje.

Mediately Baza Lijekova

Omogućava pretragu baze lijekova navodeći sve najbitnije informacije o pojedinom lijeku. Također, dostupne su informacije o bolestima, kalkulator doziranja, indeks tjelesne mase, indeks crijevne funkcije, pitanja za procjenu dermatitisa i slično. Iako sadrži mnoge alate i informacije, i dalje nemojte zaboraviti da je liječenje i dijagnosticiranje potrebno prepustiti liječnicima.

HEP plin

Radi lakšeg vođenja evidencije o potrošnji plina u kućanstvu, skinite aplikaciju HEP plin. Također, na njoj možete pregledati postojeća zaduženja, povijest stanja brojila te povijest uplata i potrošnje. 

PayDo


Nema više brige oko parkinga. Uz PayDo imate sve informacije na dlanu: u kojoj se zoni nalazite, koliko košta parking, kada ističe. Štoviše, moguće je platiti satne, višesatne, dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje karte te parkiranje u javnim garažama i zatvorenim parkiralištima. Kupnja se ostvaruje uz pomoć kreditnih ili debitnih kartica ili PayDo bonova koje možete nabaviti na kioscima Tiska

Smartica

Sjajna aplikacija za digitalno plaćanje, aktiviranje i potvrđivanje putnih karata u javnom gradskom prijevozu. Nažalost, trenutno nudi mogućnost kupnje karata isključivo za Osijek, Rijeku i Zadar.

ZaKi Book

Knjižnice grada Zagreba odlučile su svojim korisnicima olakšati čitanje i posudbu literature. Stoga, u suradnji s VIVa Info d.o.o. nastala je prva hrvatska aplikacija za posudbu e-knjiga u sklopu koje možete pronaći preko 400-tinjak naslova.

Ajmo!

Aplikacija koja vam na personalizirani način otkriva čari noćnog života nudeći vam točno ono što želite. Na njoj je moguće pronaći informacije o najnovijim festivalima, promocijama, koncertima i nagradnim igrama.

mPošta

Usluge koje aplikacija nudi su skeniranje uplatnica, pregled i plaćanje računa, primanje pisama, slanje pisama na ispis, kuvertiranja i uručenja na kućnu adresu, slanje brzojava na ispis i uručenje na kućnu adresu itd.

Moj Zagreb

Aplikacija služi kao pristup elektroničkim uslugama koje nudi grad Zagreb. Štoviše, nedavno je prošla nadogradnju pa danas nudi još više poput; ZET rasporeda, ZET e-ispričnica, raspored odvoza smeća, e-Dnevnik, popis muzeja, vrtića i škola, popis ambulanti za pregled bolesnika kod kojih se sumnja na pojavu COVID-19, portal za umrežavanje starijih građana, pristup online tržnicama grada Zagreba i još mnogo toga.

Sve aplikacije dostupne su u Trgovini Play.

FOTO: PIXABAY