LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski trikovi

6 načina na koje možete izravnati odjeću bez glačala

Kako bismo vam olakšali studentski život, predstavljamo nekoliko korisnih trikova za ravnanje odjeće bez glačala.

Kako bismo vam olakšali studentski život, predstavljamo nekoliko korisnih trikova za ravnanje odjeće bez glačala.

Svi smo svjesni koliko je studentski život kompliciran. Nevješto rukovanje glačalom nikako ne ide tomu u prilog, a mnogi ga čak ni ne posjeduju. Donosimo, stoga, par trikova kako jednostavno izravnati odjeću bez njegova korištenja.

Pegla za kosu

Spravica kojom se većinom cure koriste nema samo jednu primjenu. Korisna je i za glačanje odjeće, teško dostupnih mjesta poput ovratnika ili okom jedva vidljivih nabora oko dugmadi. Prije negoli krenete u akciju, podesite temperaturu pegle te nemojte zaboraviti provjeriti ima li ostataka proizvoda koje koristite pri peglanju kose. Ne preporučujemo korištenje na osjetljivim tkaninama.

Sušilo za kosu

Jedna od efikasnijih metoda jest ravnanje odjeće sušilom za kosu. Komad odjeće postavite na vješalicu te namjestite sušilo na najveću moguću temperaturu. Zatim nekoliko minuta prolazite sušilom na pet centimetara od tkanine. Pripazite na moguće oštećenje odjeće ako pretjerate s vremenom, toplinom i blizinom sušenja.

Najjeftiniji način obnove garderobe


Madrac

Svi koji imaju ravne podnice na krevetu mogu na lagan način madracem ispeglati potrebnu odjeću. Koraci primjene ove metode sljedeći su: komad odjeće zarolajte kao burrito. Pripazite da ne složite jer time nećete ništa postići. Zatim ostavite komad odjeće koji vam je potreban ispod madraca te pričekajte otprilike sat vremena.

Voda + ocat

Jeste li znali da vinski ocat ravna nabore na vašoj odjeći? U prskalicu ulijte vinski ocat i vodu u omjeru 1 : 3. Promiješajte te poprskajte nabore na odjeći. Zatim možete pokušati izravnati rukama, iskoristiti kuhalo za vodu ili sami u loncu zakuhajte vodu te parite komad odjeće na oko 20 centimetara udaljenosti.

Što NE nositi na obranu diplomskog - ako želite dobiti tu diplomu


Tuš-kabina

Ovo je metoda kojoj je također potrebno malo više vremena kako bi se postigao efekt. Prilikom tuširanja dobro naparite prostoriju te na vješalicu okačite komad odjeće koji je potrebno izravnati. Pripazite da kapi vode ne dotaknu odjeću te ostavite nekoliko minuta da para djeluje. Ako se ne planirate tuširati, to možete napraviti na isti način tako da samo pustite toplu vodu na tušu i pričekate da se magija dogodi.

Lonac

Ako volite glumiti da ste u 1850-im godinama, jako zagrijte lonac u kojemu se može i ne mora nalaziti voda te ga prislonite na nabore. Ponovite postupak nekoliko puta dok vam se odjeća ne izravna.

Upcycled fashion: evo kako možete staru odjeću pretvoriti u novu


IZVOR: EXPERT HOME TIPS
FOTO: PIXABAY