LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacija neuroznanosti

18. Tjedan mozga nudi bogate sadržaje u brojnim hrvatskim gradovima

Tjedan mozga u Hrvatskoj se provodi 18. put, a programi će se odvijati u brojnim gradovima od 11. do 17. ožujka. Glavne su teme projekta učenje i pamćenje.

Tjedan mozga u Hrvatskoj se provodi 18. put, a programi će se odvijati u brojnim gradovima od 11. do 17. ožujka. Glavne su teme projekta učenje i pamćenje.

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju 18. Tjedan mozga u Hrvatskoj u razdoblju od 11. do 17. ožujka 2019.

Organizaciji Tjedna mozga pridružuju se i Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci, a organizirani su i programi u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Rijeci i Rabu te Krapinsko-zagorskoj županiji. U Zagrebu će, primjerice, uz središnji događaj – Simpozij o istraživanju i bolestima mozga, biti održani brojni sadržaji za različite dobne skupine, a studentima će zanimljiv biti Mini-simpozij: Učenje i pamćenje osoba s teškoćama koji organizira Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Druge aktivnosti u Zagrebu možete pogledati na poveznici.

Glavna je tema osječkog tjedna mozga inteligencija životinja te će se baviti mnogim zanimljivim pitanjima kao što su je li važna veličina mozga, razmišljaju li svinje te je li pas čovjekov najbolji prijatelj i zašto je to tako, a predavanja, radionice i raznolike sadržaje koji vas očekuju pronađite ovdje. Moralni stroj, Neurofeedback u terapijske svrhe te Izazovi autizma u suvremenom svijetu neke su od tema o kojima će se promišljati u Zadru, dok će se na riječkom području moći poslušati predavanja kao što su Mozak, učenje i mobitel i Mitovi o podsvijesti te sudjelovati u radionicama Sva lica stresa i Nevidljivi šalabahteri (za učenje i pamćenje).

Sadržaje koji se nude u drugim gradovima pronađite ovdje.

FOTO: PIXABAY