LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijeme je da postanete hrabriji

11 razloga zbog kojih nam simpatije zadaju glavobolju

Slatko je imati simpatiju kada ste u vrtiću ili osnovnoj školi, ali kasnije je to malo drugačija priča. Osim što vas dovodi u neugodnu situaciju, saznat ćete koliko će vašoj cool strani biti teško isplivati na površinu.

Slatko je imati simpatiju kada ste u vrtiću ili osnovnoj školi, ali kasnije je to malo drugačija priča. Osim što vas dovodi u neugodnu situaciju, saznat ćete koliko će vašoj cool strani biti teško isplivati na površinu.

Ako po nečemu pamtite osnovnu školu, onda su to sigurno simpatije. Čak su nam i tada simpatije zadavale veliku muku, a zamislite koliku tek stvaraju kada imate više od 18 godina. Dok su neki u ozbiljnim vezama kada je sve ovo iza njih i dok neki već planiraju detalje svadbe i zajedničkog života, drugi još uvijek muku muče sa simpatijama.

Ponekad simpatije zauvijek ostanu samo na tome jer niste imali hrabrosti učiniti prvi korak, a ako se dvoumite trebate li nešto učiniti ili ne, donosimo vam nekoliko razloga prema kojima su simpatije prava muka i zbog kojih ćete možda nešto promijeniti.

Ponovno u osnovnoj školi

Kao što smo već rekli, simpatije su jedna od asocijacija na osnovnu školu, a kada je o ljubavnom životu riječ, u to razdoblje se sigurno ne želite vraćati. Sada ste odrasli, niste više u pubertetu, a vaše je samopouzdanje sigurno veće nego u osovnoj školi.

Previše maštanja

Umjesto da sa simpatijom proživljavate sve one lijepe trenutke zbog kojih ljubomorno gledate ostale parove, vi o tome samo maštate. Svakoga se dana nadate da će se dogoditi neko čudo i da će vaša simpatija saznati što osjećate, bez obzira na to što mu/joj niste rekli i čekate neku scenu iz filma. Nažalost, ako niste spremni učiniti prvi korak, vaše maštarije ostat će samo na tome.

Izvor: Giphy

Uvjeravate se da niste zaljubljeni

Kako mogu biti zaljubljena u nekoga koga ne znam? Djetinjasto je, ali možete. Ako vam je prvo na pameti čim otvorite oči da želite toga dana sresti simpatiju, onda se ne radi samo o tome da vas malo privlače. Isto tako, ako vam se sviđaju njihove oči, uši, usta, zubi i svaki mogući dio tijela, ne radi se o maloj privlačnosti. Zaljubljenost u nekoga s kim si progovorio pet rečenica, ako i toliko, čini se blesava, ali to ne znači da je nemoguća.

Ne možete protumačiti njihove reakcije

Ako vas simpatija pozdravi, znači li to da joj se sviđate? Nasmijao/la vam se, što sada to znači? Sigurno mu/joj se sviđate. Nasmijao/la se cijelom vašem društvu, znači, možda ipak nije ništa. Simpatija vam je rekla da je baš krenuo/la u knjižnicu. Vi volite knjige, sigurno je sudbina. Previše je situacija u kojima morate upregnuti mozak više nego što ste na svim ispitima zajedno, a na kraju opet ne znate je li vaša simpatija flertovala s vama ili je jednostavno draga osoba.

Vaši pokušaji flertanja su katastrofalni

Umjesto da izgledate zavodljivo i neodoljivo, izgledat ćete kao da ste prvi put izašli iz kuće i komunicirali s ljudskim bićem. Osim što ćete se dovesti u neugodnu situaciju, svakako nećete ostaviti dobar prvi utisak, osim ako vaša smipatija pada na smotanost. U redu je biti prirodan, ali trebate imati kontrolu nad vlastitim ponašanjem, čak (i pogotovo) kada je vaša simpatija pored vas.

Praćenje profila na društvenim mrežama (čitaj: stalkanje)

Odete vidjeti je li vaša simpatija objavila novu fotografiju, a završite na objavi iz 2009. Dok skrolate, izmolite sve moguće molitve da ne pritisnete like. Tko je sada ova cura s kojom je na slici 2011.? Ako se pronalazite u ovom opisu, definitivno se možete prestati uvjeravati da niste zaljubljeni.

Prijatelji vam žele pomoći, a to ne završi baš dobro

Nema ništa loše u tome da vam prijatelji pomognu, ali kada vas praktički bace pred simpatiju, sigurno vam neće biti ugodno. Još će vam manje biti ugodno kada vas vaši prijatelji pred simpatijom krenu zezati i daju joj do znanja da vam se sviđa. Dok oni ne vide ništa loše u tome i samo nastoje pomoći, vas dvoje imat ćete natjecanje pod nazivom Tko je crveniji u licu?.

FOTO: Pixabay

Vaša cool strana ne postoji u simpatijinoj blizini

Biti u blizini simpatije znači biti izgubljen. To također znači da ćete napraviti bilo što kako biste spriječili neugodnu tišinu. Doslovno bilo što. Ako pokažete simpatiji kako možete podrignuti 15 puta za redom ili strpati pola čokolade u usta, neće vam biti lakše. Čak i ako uspijete situaciju zadržati pod kontrolom, vaša cool strana ostat će negdje duboko u vama.

Razgovor započinjete bilo kojom temom

Od vremena pa do onoga što je vaša baka posadila u vrtu. Vjerojatno se simpatiji nećete činiti kao uzbudljiva osoba ako je jedna od prvih rečenica koje ste razmijenili vezana uz to hoće li sutra padati kiša. Sigurni smo da možete bolje od toga.

Vide vas u najgorem izdanju

Ovdje ne mislimo na ono kada ste u dugoj vezi pa je sramota strani pojam i budete u istoj majici pet dana. Kada kažemo da vas vide u najgorem izdanju, mislimo na ono izdanje u kojemu odete u trgovinu u džemperu koji vam je baka kupila prije pet godina, masne kose i bez trunke šminke i baš tada se pojavi vaša simpatija. Čak i da živi na drugome dijelu grada, baš u tome trenutku naći će se na istome mjestu kao i vi.

Bez prvog koraka nema ni pomaka

Kada bi vam simpatija mogla pročitati na čelu da joj se sviđate, to bi vam vjerojatno olakšalo posao. To, nažalost, nije moguće pa se možete prestati nadati da će se vaša ljubavna bajka ili noćna mora dogoditi preko noći. Ako vidite da vaša simpatija ne primjećuje da vam se sviđa, poduzmite nešto. Istina, postoje dva moguća ishoda od kojih je jedan početak ljubavne priče, a drugi vaša najstrašnija noćna mora, ali i to je bolje nego da se mučite i patite u neznanju.

FOTO: PIXABAY