LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ONLINE DATING

Lansiran Holydate – „katolički Tinder” za upoznavanje katolika samaca

Nedavno pokrenuta dating-aplikacija za katolike, Holydate, broji preko 7000 korisnika, a cilj joj je što više svetih obitelji, priča njezina osnivačica.

Nedavno pokrenuta dating-aplikacija za katolike, Holydate, broji preko 7000 korisnika, a cilj joj je što više svetih obitelji, priča njezina osnivačica.

Nedavno je lansirana prva hrvatska aplikacija za upoznavanje katolika samaca, Holydate. Aplikaciju, kao i prijašnju istoimenu Facebook grupu, osnovala je Ivana Matković. U sedam dana postojanja aplikaciju je preuzelo preko sedam tisuća korisnika, kaže Ivana. Navodi i kako su reakcije ljudi do sada pozitivne.
 
„Ljudima se sviđa, jednostavna je za korištenje, modernog dizajna i već se na veliko osobe dopisuju i dogovaraju za kave.” – kaže osnivačica.


Ideja rođena iz molitve

 
Holydate je započeo kao Facebook grupa, preko koje su do sada organizirani brojni susreti uživo, hodočašća, ljetovanja i izleti. Susreti su već rezultirali i s devet brakova, dvjema bebama, te brojnim vezama. 

Početna ideja za samu aplikaciju, kaže Ivana, došla joj je kroz molitvu kao poticaj Duha Svetoga da napravi dating-aplikaciju za katolike sa susretima uživo. Kaže i kako je to bio jasan poziv od Gospodina, na koji se i odazvala.

Traži se dečko koji ne sluša cajke!


 
„Svaki korak je bio blagoslovljen. U toj večeri po nadahnuću je nastala i molitva koja se pojavljuje na početku aplikacije.” – objašnjava.

Cilj same aplikacije, kako navodi njezina osnivačica, je omogućiti praktičnim vjernicima koji žive sakramentalno da mogu brzo i jednostavno upoznati mladiće i djevojke u svome gradu koji također čeznu za brakom i obitelji, a potom mogu zajedno njegovati katoličke vrijednosti, zajedno se moliti i odgajati djecu u duhu Božjem.
 
„Holydate je više od aplikacije, to je mjesto gdje se osobe povezuju s Bogom i jedni s drugima, rastu u vjeri i krepostima, poboljšavaju svoju kvalitetu života, od usamljenosti do radosnog iščekivanja bračne ljubavi u zajedništvu s drugima.” – naglašava osnivačica.

Foto: Holydate aplikacija

Pet ideja za nezaboravno Valentinovo!



Slično kao Tinder ili ipak ne?


Pri stvaranju profila uz ime, dob i profilnu fotografiju, korisnici trebaju odgovoriti i na 30 Bolje me upoznaj pitanja, koja pobliže opisuju pojedince i njihov duhovni život. Dva uvjeta za samo otvaranje profila jest punoljetnost te da osoba nema sakrament ženidbe.

Neka od pitanja na koja morate odgovoriti jesu: Koliko se često moliš?, Koja ti je najbitnija vrlina kod druge osobe?, Koliko ti je bitno hodati u predbračnoj čistoći s mladićem/djevojkom? i Bi li se preselio zbog ljubavi u drugi grad/državu?

Nakon stvaranja profila aplikacija funkcionira kao i brojne druge njoj slične – šaljete lajkove, a ako su obostrani, dolazi do spoja i osobe mogu započeti s dopisivanjem. Osim tih osnovnih postavki, aplikacija svakodnevno potiče vjernike i na molitvu, pa se tako u šest sati, u podne i u 18 sati u aplikaciji pojave Pozdravi Gospi. 

LAST CALL FOR ISTANBUL: ti i ja nismo jedno za drugo


Aplikacija je besplatna za preuzimanje na Android i Apple uređajima. U Google Play trgovini do sada ima preko 5000 preuzimanja, te je prva u kategoriji dating. Ocjena aplikacije je pak nešto niža, odnosno 3,3, dok se u recenzijama pojedinci žale da ne mogu vidjeti nikakve podatke o drugim korisnicima, a da papreno ne plate.
FOTO: PIXABAY, ILUSTRACIJA