LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internetske prijevare

Mladić lažnim profilom na portalu za upoznavanje iznudio 8700 eura

Oštećeni muškarac uplaćivao je novac iz straha, dok je osumnjičeni na kraju prijavljen policiji.

Oštećeni muškarac uplaćivao je novac iz straha, dok je osumnjičeni na kraju prijavljen policiji.

Zagrebačka policija privela je 26-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude na štetu 41-godišnjaka. Prema policijskom izvješću, osumnjičeni je tijekom kolovoza 2024. godine otvorio lažni profil na ime ženske osobe na internetskom portalu za upoznavanje, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Nakon što je oštećeni, vjerujući da komunicira sa ženskom osobom, razmijenio poruke s osumnjičenim, ovaj mu je zaprijetio i zatražio uplatu novca u roku od pola sata. Uplašen za vlastitu sigurnost, oštećeni je uplatio nekoliko stotina eura preko aplikacije za prijenos novca.

Lansiran Holydate – „katolički Tinder” za upoznavanje katolika samaca



Tijekom kolovoza i rujna, osumnjičeni je nastavio slati prijeteće poruke s različitih telefonskih brojeva, prijeteći oštećenom da će objaviti sadržaj njihove komunikacije i fotografije njegovim bližnjima. Oštećeni je zbog straha ponovno uplatio više iznosa novca.
 

Odbijanje plaćanja i prijava policiji


Još jedna prevara: „Vaš paket se ne može isporučiti“


Osumnjičeni nije prestao s prijetnjama te je prošlog tjedna zatražio uplatu od nekoliko tisuća eura. Oštećeni, međutim, ovog puta nije uplatio novac, već je odlučio cijeli slučaj prijaviti policiji.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi 8700 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je priveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
IZVOR: MUP
FOTO: PEXELS