LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drama u Sarajevu

Novogodišnja prevara: 600 eura otišlo u vjetar

Neugodno iznenađenje dočekalo je turiste u centru Sarajeva koji su svoj novogodišnji smještaj platili 600 eura.

Neugodno iznenađenje dočekalo je turiste u centru Sarajeva koji su svoj novogodišnji smještaj platili 600 eura.

Doček Nove godine u Sarajevu skupo je koštao turiste – platili su 600 eura, a smještaj je bio lukava prevara. Na lokaciji gdje je trebao biti apartman dočelo ih je ništa više nego razočaranje.
 


VEZANO: Policija poziva na oprez: Bjelovarčanin videopozivom prevaren za 8750 eura



Mnoštvo turista rezerviralo je smještaj za doček u Sarajevu putem Bookinga – poznate platforme za rezervaciju smještaja koja je na glasu kao pouzdana. Ipak, unatoč lukavosti prevaranata, gradonačelnica Sarajeva odlučila je spasiti stvar, piše Telegram.
 

„Grad Sarajevo je svima koji su došli jer vole naš grad, a prevareni su, osigurao smještaj! Nesavjesni pojedinci ne smiju biti razlog da praznici ne prođu u najboljem raspoloženju.“ – rekla je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prema Telegramu.


Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo oglasio se nakon što su vijesti o prevari stigle u medije i napomenuo je da će turistička zajednica također učiniti sve što može da pomogne turistima.
 

Prevaren turist


Jedan od žrtava prevare, Neven Pribojan javio se redakciji Dnevnog avaza te im ispričao svoje nesretno iskustvo s najmom apartmana u centru grada, mjesec dana unaprijed po cijeni od 600 eura.
 

„Ja sam se dopisivao s njima, čuli smo se telefonom, zvali su me. Sve je pilo vodu jednostavno. Sve bi to zvučalo puno manje uvjerljivo da se ne radi o Bookingu i da nema portfelj pozitivnih ocjena i komentara, u koje jednostavno nemaš razloga da sumnjaš. Kredibilitet Bookinga je ono što je nas dovelo tu.“ – objasnio je.


Zahvaljujući gradonačelnici, njihov dolazak u Sarajevo ipak ne bi trebao biti uzaludan.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA