LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zov prevare

Policija poziva na oprez: Bjelovarčanin videopozivom prevaren za 8750 eura

Niste ništa osvojili. Ne dijelite svoje osobne podatke.

Niste ništa osvojili. Ne dijelite svoje osobne podatke.

Razni slučajevi prevara opet su u punom jeku. Ovaj je tjedan Bjelovarčanin prijavio policiji da je prevaren za 8750 eura. Naime, nepoznata prevarantica nazvala ga je mobitelom i uvjerila da je osvojio pet tisuća eura na bitcoinu.

Videopozivom ga je uspjela nagovoriti da joj otkrije svoje podatke kako bi mu osvojeni novac sjeo na račun. Tražila je da joj pokaže osobnu iskaznicu te obje strane bankovne kartice, ali i da joj pročita broj koji se pojavio u aplikaciji mobilnog bankarstva, prenosi Zimo.
 

Banka odmah intervenirala


Muškarca su istog dana navečer obavijestili iz banke da su otkrili sumnjive transakcije na njegovom tekućem računu te su mu blokirali bankovnu karticu i pristup Internet-bankarstvu. Sljedeći radni dan u poslovnici svoje banke saznao je da mu je pričinjena šteta u iznosu od 8750 eura.

Bjelovarsko-bilogorska policija poziva građane na oprez i upozorava da ne dijele svoje osobne dokumente koji bi mogli biti iskorišteni za krađu identiteta. Posebno naglašava koliko je bitno da građani ne otkrivaju informacije s bankovnih kartica te da ne daju nepoznatim osobama pristup svojim podacima, kako putem video poziva, tako i na bilo koji drugi način kako bi spriječili potencijalne oblike prijevare.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA