LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveni razlozi za ispijanje tekile

11 odličnih razloga zašto početi piti tekilu

Zasigurno ste se puno puta zapitali zašto ste noć prije morali popiti baš toliko tekile i rekli kako ju više nikada nećete ni probati. Donosimo vam 11 dobrih razloga da promijenite mišljenje!

Zasigurno ste se puno puta zapitali zašto ste noć prije morali popiti baš toliko tekile i rekli kako ju više nikada nećete ni probati. Donosimo vam 11 dobrih razloga da promijenite mišljenje!

Tko bi rekao, ali ovo alkoholno piće osim što krije recept za dobru zabavu, krije i još neke super stvari. Sigurni smo da se pitate što to tekila još krije zato vam i donosimo ovih 11 odličnih razloga za ispijanje tekile.

1. Pomaže u mršavljenju

Ne, nije pravo vrijeme da odustanete od teretane i odlučite se samo za opijanje. Dokazano je kako tekila ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje masti. Također, sadrži i agavin, a to je posebna vrsta šećera koja je manje rafinirana te uz to povisuje razinu šećera u krvi. Rezultat toga je to što je manje šećera iskorišteno kao što bi kod drugih alkoholnih pića bilo.

2. Ne ostavlja posljedice mamurluka

Kako biste se iduće jutro nakon kobnog ispijanja tekile probudili bez mamurluka, potrebno je piti finije piće. Bit svega je piti stopostotnu agave tekilu jer jeftinije verzije sadrže previše šećera što dovodi do grozne glavobolje.

3. Opušta i pomaže u spavanju

Mala količina tekile prije spavanja pomoći će vam da brže utonete u san, ali i da vam san bude čvršći. Što reći, rakija za ujutro, tekila za navečer!

4. Nećete se osjećati debelo kao od drugih vrsta pića

Osim što nam alkohol izmijeni cijelu percepciju pa odmah imamo i puno veće mišljenje o sebi, od tekile nećemo biti naduti kao što bismo bili ispijajući pivo.

5. Pomaže u dostavljanju drugih lijekova u tijelo

Tequila djeluje kao "sustav za primjenu lijeka." Drugim riječima, kiselina u želucu ih obično razgrađuje. Zašto je to problem? Jer smanjuje učinkovitost lijeka. Tequila služi kao zaštitna barijera od tih lijekova.

6. Pobjeđuje visoki kolesterol

Agavins smanjuje trigliceride u krvi i tako smanjuje kolesterol.

IZVOR: Tumblr

7. Može se koristiti za liječenje prehlade.
 
1930-ih godina liječnici u Meksiku koristili su tekilu za ublažavanje simptoma prehlade: 0,5 dl tekile Blanco; 0,5 dl agave nektara; 0,5 dl svježeg soka limete. 
 
8. Boca tekile može vam donijeti nova poznanstva
 
Likeri i Ožujsko su totalno out. Pojavite se s bocom tequile i vaš prvi dojam je zajamčeno pozitivan. 
 
9. Može smanjiti rizik od demencije.
 
BBC je izvijestio da određena količina pića tjedno smanjuje rizik od demencije. Međutim, ako pijete više od preporučene količine, veći je rizik.
 
10. Može spriječiti dijabetes tipa 2.
 
Fruktane koje se nalaze u tequili nisu probavljive i djeluju kao vlakana. Prolaskom neprobavljeno kroz tijelo, izbjegava se šećer u krvi, ali i stimulira proizvodnja inzulina.

11. Ublažava fizičku bol.
 
Tequila proširuje krvne žile što dovodi do boljeg protoka krvi i na kraju smanjuje bol. Također, može privremeno smanjiti emocionalnu bol.
 
Nadamo se da ste odlučili što pijete na idućem izlasku!
 
FOTO: WE HEART IT