LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
LJUBAVNE MUDROSTI

10 znakova da ste u vezi sa svojom srodnom dušom

Osoba s kojom ste u vezi uvijek je prava te je odraz vas u trenutnoj fazi života. Ona je tu da vas nešto nauči ili da ostane s vama do kraja. Ipak, donosimo vam nekoliko različitih znakova prema kojima biste trebali znati jeste li već upoznali svoju srodnu dušu.

Osoba s kojom ste u vezi uvijek je prava te je odraz vas u trenutnoj fazi života. Ona je tu da vas nešto nauči ili da ostane s vama do kraja. Ipak, donosimo vam nekoliko različitih znakova prema kojima biste trebali znati jeste li već upoznali svoju srodnu dušu.

Svima nam je dobro poznat osjećaj leptirića u trbuhu koji se javlja prilikom prisustva ili spomena voljene osobe. Zbog toga se kao logično pitanje nameće što nam osim tog početnog uzbuđenja može ukazati na činjenicu da smo uistinu pronašli svoju srodnu dušu. Kako bismo vam pomogli odgovoriti na ovo pitanje, u nastavku teksta donosimo čak 10 znakova koji mogu upućivati na to da ste u vezi s pravom osobom.

 FOTO: Pexels
 
1. Isti pogled na budućnost
Važno je da parovi dijele približno istu sliku o budućnosti i zajedničkom životu bilo da se radi o financijskim aspektima, bilo o djeci ili načinu života općenito. U tom slučaju jasnije je što svaki od partnera u vezi treba raditi na dnevnoj bazi kako bi vizija zajedničke budućnosti postala stvarnost. Ovo je veoma važna stavka partnerstva o kojoj bi trebalo razgovarati još na početku veze. 
 
2. Prirodni ste u vezi i ne glumite
Većina ljudi prolazi kroz život skrivajući dijelove svoje osobnosti i karaktera kako ih drugi ne bi osuđivali, ali u vezi s pravim partnerom to prestaje. Tada postajemo prirodni, otvoreni i autentični te se istovremeno osjećamo voljeno i prihvaćeno. Ovo uzajamno poštivanje i uvažavanje daje posebnu dimenziju vezi te mogućnost da se ona temelji na iskrenoj komunikaciji te dijeljenju ljubavi, strahova i nade bez bojazni od osuđivanja. 
 
3. Oboje priznajete pogreške
Parovi u sretnim vezama nemaju problem s priznavanjem svojih pogrešaka. Pravi će vam partner već na početku veze jasno dati do znanja da je bio/la u krivu kako bi se vaša veza mogla dalje nesmetano razvijati. Stoga je u zdravoj vezi važno moći se ispričati te savladati probleme zajedničkim snagama. 
 
4. Povjerenje
Povjerenje je jedan od ključnih temelja svake veze bilo da se radi o vjeri u sebe, bilo o vjeri u osobu s kojom dijelite život. Veoma je važno uz sebe imati partnera kojemu možemo reći svoje najdublje misli, osjećaje ili tajne bez straha da će se te privatne informacije širiti izvan partnerskog odnosa.
 
5. Bezuvjetna potpora 
Bezuvjetna potpora znači da je druga osoba spremna slušati naše probleme i razmišljanja te nas istovremeno motivirati i poticati na ono što želimo učiniti, a nemamo dovoljno hrabrosti. Srodna duša trebala bi biti osoba koja nam pruža potporu u lijepim i manje lijepim trenucima te nas pokreće i daje snagu u svim fazama zajedničkog života.

 

 FOTO: Pixabay
 
6. Dijeljenje istih vrijednosti
Jedan od ključnih znakova koji bi vam trebao pokazivati da ste u vezi s pravim partnerom/partnericom jesu slična ili ista vjerovanja i vrijednosti. U ranoj fazi partnerstva osjećaj ljubavi jak je te pobjeđuje sve, ali kada taj osjećaj popusti, ono što će vas zadržati u vezi s drugom osobom jesu zajednička razmišljanja i pogledi na svijet. 
 
7. Prihvaćanje obitelji i prijatelja
Dobar je znak ako vaša obitelj i najbliži prijatelji prihvate i zavole osobu s kojom ste u vezi. Ovo nije presudno za opstanak veze, ali je lijepo da vaš partner/ica u budućnosti ima blizak odnos s vama dragim i važnim ljudima. Ipak, valja napomenuti kako je vaše mišljenje o osobi najvažnije, dok je odobravanje okoline tek bonus.
 
8. Imate osjećaj da se znate oduvijek
Jeste li ikada osjećali da osobu koju ste tek upoznali znate oduvijek? Ako jeste, to bi moglo upućivati na to da ste pronašli svoju srodnu dušu. Obično upoznavanje nove osobe bude praćeno osjećajem neugode i straha od nepoznatog, ali kada upoznate onu pravu, ti osjećaji nestaju te možete biti ono što uistinu jeste. Ovo je zapravo znak da su se srodne duše prepoznale i ostvarile istinsku povezanost. 
 
9. Osjećate se drugačije nego u prethodnim vezama
Ako se s osobom s kojom ste trenutno u vezi osjećate bolje, ispunjenije, veselije i pozitivnije nego prije te vam se javlja niz lijepih osjećaja koje nikada niste imali u prethodnim vezama, onda postoji velika mogućnost da ste pronašli pravog partnera ili partnericu za sebe. 
 
10. Sreća vašeg partnera/ice vam je na prvom mjestu
Kako znati da ste s pravom osobom? Tako što će vam tada biti toliko stalo do te osobe da ćete biti spremni žrtvovati vlastito vrijeme i osjećaje bez da očekujete nešto zauzvrat. Osjećaj je još ljepši i snažniji ako i druga osoba osjeća isto za vas. 

 

FOTO: Pixabay
 
Na kraju valja istaknuti kako ovi znakovi nisu zapisani u kamenu, ali upućuju na to da smo upoznali nekoga s kime imamo posebnu i neobjašnjivu povezanost. Kako bi se takva veza razvijala i opstala, u nju je potrebno ulagati trud i emocije, pa čak i ako je ona sa srodnom dušom. 
FOTO: PIXABAY