LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akdemska mobilnost

Znate li koliko vremena tijekom studija možete provesti na Erasmusu?

Donosimo koliko točno vremena možete provesti na Erasmus+ akademskoj mobilnosti.

Donosimo koliko točno vremena možete provesti na Erasmus+ akademskoj mobilnosti.

Akademsku mobilnost u obliku Erasmus+ razmjene mnogi studenti razmatraju kao opciju tijekom studija. Nekima se studiranje u inozemstvu toliko svidi da odluče i nekoliko puta na Erasmus

Zato smo odlučili istražiti koliko vremena tijekom studija možete provesti na Erasmusu. 
 

VEZANO: Može li se na Erasmus u istu zemlju u kojoj studiraš?


 


Erasmus+ studentima omogućuje studij ili stručnu praksu u ukupnom trajanju do 12 mjeseci za svaku razinu studija (preddiplomska, diplomska, poslijediplomska). Mobilnost je tijekom studija moguće ostvariti više puta – važno je poštovati uvjet od najviše 12 mjeseci po svakoj razini studija.

Primjerice, na istoj se razini studija možete prijaviti za studij u trajanju do 6 mjeseci, a zatim i za stručnu praksu u trajanju do 6 mjeseci (ili npr. 4 + 8 mjeseci). Studenti koji pohađaju integrirane studije, kao što je npr. medicina, mobilnost mogu ostvariti u ukupnom trajanju do 24 mjeseca.

Navedeni maksimum po razini studija, kako navodi Agencija za mobilnost i programe EU, odnosi se i na mobilnosti ostvarene u Programu za cjeloživotno učenje (LLP). Ako je primjerice student integriranih studija već sudjelovao u programu mobilnosti u okviru LLP-a, npr. u trajanju od 8 mjeseci, u okviru programa Erasmus+ tijekom studija može otići na mobilnost u trajanju od 16 mjeseci.
FOTO: PIXABAY