LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Skupili desetak tisuća kuna za kravicu Slavicu

Studenti Veterine uz pomoć popularne pjevačice spasili – kravu!

Studenti Veterine u Beogradu skupili su oko deset tisuća kuna kako bi spasili kravu Slavicu od mučne sudbine.

Studenti Veterine u Beogradu skupili su oko deset tisuća kuna kako bi spasili kravu Slavicu od mučne sudbine.

Studenti beogradskog veterinarskog fakulteta uspješno su spasili kravu Slavicu od smaknuća koje ju je čekalo, prenosi Jutarnji.

Naime, na fakultet je došla krava Slavica i plan je bio da se na njoj studenti uče budućem poslu, potom bi se ona vratila na farmu s koje je došla, a onda, jer je neplodna, završila bi u klaonici. No, taj je  scenarij, za beogradske studente, bio nedozvoljiv. 

Odlučili su se pobrinuti da ju ne dočeka crna sudbina, nego da ostatak svog života provede na ljepšem i mirnijem mjestu. Stoga su objavili apel na društvenim mrežama za financijsku pomoć, budući da je spašavanje kravice iziskivalo oko deset tisuća kuna, uključujući otkup od dotadašnjeg vlasnika i prijevoz do novog prebivališta. Apel je vidjela i poznata srpska pjevačica Jelena Karleuša koja je htjela donirati cijeli iznos, no to nije bilo potrebno jer je potrebna cifra prikupljena u ekspresnom roku i prije nego što se ona javila.

Nakon što završi svoj posao na fakultetu, krava putuje na obronke Zlatibora gdje će, uz ostale životinje, živjeti boljim, mirnijim i ispunjenijim životom do svoje prirodne smrti.

FOTO: UNSPLASH