LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubav u zraku

Sedam znakova da pozovete osobu koja vam se sviđa na prvi spoj

Pozvati osobu koja vam se sviđa na kavu svakako je izazov jer postoji mogućnost da vas odbiju. Ipak, neki vam znakovi mogu dati do znanja da se i vi sviđate toj osobi te da je poduzimanje prvog koraka logičan sljedeći potez.

Pozvati osobu koja vam se sviđa na kavu svakako je izazov jer postoji mogućnost da vas odbiju. Ipak, neki vam znakovi mogu dati do znanja da se i vi sviđate toj osobi te da je poduzimanje prvog koraka logičan sljedeći potez.

Djeca su neustrašivija, stoga je i pokazivanje simpatije u školskim danima bilo lakše i opuštenije. Dolaskom na fakultet sve je postalo puno ozbiljnije, pa tako i pristup osobama koje su nam se svidjele. Više nije jednostavno prepoznati sviđate li se nekome ili ne, a kamoli treba li poduzeti prvi korak i pozvati tu osobu na kavu. Međutim, usprkos svim predrasudama da cure ne bi trebale prve prići dečku ili nekim modernijim stavovima da su cure samostalne pa i više nego sposobne napraviti prvi korak, život je, barem naizgled, jednostavniji kada znate na čemu ste. Prije nego što pokrenete akciju Prvi spoj, provjerite postoji li neki od sljedećih signala da se i vi sviđate toj osobi.

1. Osoba šalje jasne znakove da joj se sviđate

Kada vam se netko sviđa, možete pokušavati to sakriti, ali neke promjene u ponašanju ipak će pokazati da vam je za oko zapeo netko poseban. Gledaju vas na poseban način, uvijek im izmamite osmijeh na lice i trude se pridobiti vašu pažnju kada su u vašoj blizini. Ako uočite nešto od toga, velika je vjerojatnost da se nećete susresti s ne kada tu osobu pozovete na prvi spoj. Djevojke se mogu pouzdati i u svoju intuiciju.

FOTO: Pixabay

2. Ne pokazuju zanimanje ni za koga drugoga

Mislimo da nije potrebno napominjati kako nema smisla zvati nekoga van ako znate da se toj osobi sviđa netko drugi. Ako ste čuli da je zainteresirana za nekoga drugoga ili vam je povjerila tu informaciju, nažalost vrlo je mala šansa da će uzvratiti vaše osjećaje. S druge strane, ako se ni prema kome ne ponaša zavodnički i nije pokazivala interes za nekoga drugoga, to vam je zeleno svjetlo za poduzimanje prvog koraka.

3. Drugi su primijetili da se toj osobi vjerojatno sviđate

U ovakvim situacijama ne možete baš uvijek vjerovati samo sebi. Vaši prijatelji mogu vam poslužiti kao još jedna potvrda. Oni će primijetiti kada vam netko počne posvećivati posebnu pažnju. To se može pretvoriti u dosadno podbadanje i zezanje, ali kao i dodatni poticaj za ostvarivanje svojega cilja.

4. Pokušavaju što više vremena provoditi s vama

Kada netko u ovom kaosu od fakultetskih obaveza uspijeva voljno biti uz vas velik dio vremena, to je znak da mu se vrlo vjerojatno sviđate. Vrijeme je dragocjeno i pokloniti svoje vrijeme nekome velika je stvar.

5. Nisu se pokušali spetljati s vama

U današnjem modernom svijetu sve se vrti oko toga tko se s kim spetljao, ali takav odnos najčešće ne vodi u romantičnu vezu i nije odraz potrebe za emocionalnom povezanošću. Ako je ozbiljna veza nešto čemu težite, postavite se tako od početka. Nemojte dozvoliti da vas netko iskorištava samo kako biste se prilagodili besmislenim trendovima. Ako se osoba koja vam se sviđa, uz prisutnost još nekih od navedenih signala, nije pokušala spetljati s vama, znači da ste joj važniji od zadovoljavanja tjelesnih potreba, pa bi prvi korak bio dobra ideja.

FOTO: Pixabay

6. Vas dvoje imate o čemu pričati

Ponekad se zanesemo i počnemo sanjariti o vezi s nekom osobom s kojom ustvari nemamo o čemu pričati. Komunikacija je ključ svakoga odnosa pa tako i buduće veze. Ako ste s osobom već u prijateljskim odnosima i riječi u vašim razgovorima dolaze bez puno truda, znate da na prvom spoju neće biti neugodne tišine te da ćete uživati u međusobnom društvu.

7. Vi ste hrabrija osoba od njih

Ako ste dosad sve signale prepoznali, ovo je posljednji signal i veliki poticaj za čarobne riječi. Svi smo mi različiti pa su neke osobe plašljivije od drugih, pogotovo kada postoji mogućnost odbijanja. Ako ste vi dosad uvijek bili inicijator svega, i u ovom slučaju ćete morati probiti led.

Budite hrabri i ne oklijevajte predugo. Možda je osoba koja vam se sviđa sljedeća najbolja stvar koju je život za vas pripremio. Dodatni poticaj mogu vam biti iskustva mladih na prvom spoju koja smo prikupili u sklopu našeg velikog ljubavnog istraživanja Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama.

FOTO: PIXABAY