LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Exit festivalska obitelj

Sea Star nominiran za najbolji europski festival; glasovanje publike u tijeku

Europske festivalske nagrade među najprestižnijim su nagradama u festivalskoj industriji, a Sea Star je i ovaj put nominiran u kategoriji Najbolji festival do 40 000 posjetitelja dnevno. Do 30. studenog skupljaju se glasovi publike.

Europske festivalske nagrade među najprestižnijim su nagradama u festivalskoj industriji, a Sea Star je i ovaj put nominiran u kategoriji Najbolji festival do 40 000 posjetitelja dnevno. Do 30. studenog skupljaju se glasovi publike.

Ovogodišnji Sea Star festival svojim drugim izdanjem, uz unaprijeđenu, spektakularnu produkciju, oduševio je kako ljubitelje vrhunskog provoda tako i same izvođače koji su tijekom svibnja uživali u čarima Umaga i kristalnih voda lagune Stella Maris. Nakon još jednog uspješnog izdanja, hrvatski član EXIT festivalske obitelji i ove godine osvojio je nominaciju za festivalske Oskare.

Europske festivalske nagrade (EFA) među najprestižnijim su nagradama u festivalskoj industriji, a Sea Star je i ovaj put nominiran u kategoriji Najbolji festival do 40 000 posjetitelja dnevno. Aktualni nositelj titule za najbolji veliki europski festival, EXIT, grand prix nagradu prethodno je osvojio i za 2013. godinu, dok je Exitov Sea Dance festival, koji se održava u Crnoj Gori, osvojio nagradu za najbolji festival do 40 000 posjetitelja za 2014. godinu. Samo ove godine Exitovi festivali imaju ukupno osam nominacija na predstojećim Europskim festivalskim nagradama.

Nominacijom za Sea Star već je ponovljen uspjeh od prošle godine kada je festival, nakon premijernog izdanja, nominiran u istoj kategoriji, ali i u kategoriji najboljeg novog festivala. Uz njega, u utrci za nagradu sudjeluju još dva festivala u organizaciji EXIT tima – budvanski Sea Dance, rumunjski Revolution, kao i gruzijski Echowaves, koji je podržao EXIT tim. Echowaves je također nominiran za najbolji novi festival što znači da je u konkurenciji s bosanskim Festivalom 84, koji je, već nakon prvog izdanja festivala, osvojio tri nominacije, u kategorijama za najbolji novi festival, najbolji festival do 10 000 posjetitelja dnevno, kao i najbolji festival u zatvorenom prostoru. EXIT, kao nositelj grand prix nagrade, po propozicijama natjecanja ove godine mora pauzirati i pružiti šansu ostalim festivalima da osvoje titulu, a sudjelovat će na EFA u najmanje dvije specijalne kategorije –Take a Stand za društveni aktivizam te Brand Activation Award za najbolju korporativnu aktivaciju na festivalu. 

Glasovanje za Europske festivalske nagrade trajat će do 30. studenog, a glasa se na linku izborom za Sea Star u kategoriji Best Medium-Sized Festival. Sea Star se za titulu bori s drugim europskim festivalima kao što su Sea Dance, Revolution, Echowaves, Balaton, Electric Castle, Melt i drugi, a uz glasove stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u glazbenoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučit će o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrade u Groningenu u Nizozemskoj 16. siječnja 2019. godine

Osim već dvije godine uzastopnih nominacija na Europskim festivalskim nagradama, Sea Star je prošlogodišnji dobitnik nagrade Capra D'Oro, koju dodjeljuje Turistička zajednica Istarske županije, za doprinos promocije Istre, kao i nagrade Ambasador za najbolji novi festival u 2017. godini.

FOTO: SEA STAR FESTIVAL