LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mir, ljubav i jedinstvo

Završeno još jedno izdanje Sea Star festivala

Završeno je ovogdišnje izdanje Sea Star festivala u Umagu koje je posjetio pozamašan broj turista.

Završeno je ovogdišnje izdanje Sea Star festivala u Umagu koje je posjetio pozamašan broj turista.

Nove stranice festivalske povijesti ovih prostora ispisane su proteklog vikenda na Sea Staru u laguni Stella Maris!

Umaški događaj u organizaciji EXIT tima, prvo veliko festivalsko okupljanje u Hrvatskoj nakon dvoipolgodišnje pauze, posjetilo je više od 40.000 posjetitelja iz preko 40 zemalja i na idealan način pokrenulo glazbeno i turističku sezonu. Nova generacija, mlada, superpozitivna i euforična jer može ponovo biti zajedno do vrha je nakrcala Sea Star i režirala najbolje festivalsko izdanje dosad, a energija koja je vladala u Umagu neodoljivo je podsjećala na onu od prošlog srpnja kad se na Petrovaradinskoj tvrđavi održao EXIT.

Inteligencija kao središnja tema ovogodišnjeg Festivala znanostiZasluge za ogroman hype opravdano pripadaju fantastičnom internacionalnom i regionalnom line up izvođača koje su predvodili Amelie LensDubioza Kolektiv, Onyx, Meduza, Topic, Senidah te Konstrakta i KALUSH Orchestra kao svjetske premijere! Da je energija ljubavi pobjedila pokazao je poseban moment Sea Stara koji se dogodio u petak kada su, praćeni ogromnim pljeskom, na glavnu pozornicu festivala izašli i poljubili se mladi bračni par Ruskinja Maria i Ukrajinac Ilija. Za njihovu životnu i ljubavnu priču saznalo se pretprošli tjedan, pa ih je organizacijski tim festivala pozvao da budu posebni gosti u Umagu i na najljepšem, ljudskom i emotivnom nivou predstave filozofiju Exita, ali i duh koji je vladao Sea Starom – mir, ljubav i jedinstvo!

19 000 fanova za povijesnu noć Sea Star festivala!


Kroz festivalska vrata ovogodišnjeg Sea Stara u dvije večeri ušlo je više od 40.000 posjetitelja, iz više od 40 zemalja i sa 4 kontinenta. Prevladavali su obožavatelji iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švicarske, BiH i Srbije, a bilo ih je koji su do Umaga potegnuli čak iz SAD-a, Australije, Izraela i Kuvajta.

Prema podacima Turističke zajednice grada Umaga na destinaciji je od četvrtka 26. do nedjelje 29. svibnja zabilježeno 20.000 turista i 50.000 noćenja.

FOTO: PRESS