LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbeni festival u Poljskoj

Radiohead na 16. Open'er festivalu

Jedan od najkreativnijih glazbenih sastava današnjice koji svoje obožavatelje broji u milijunima, Radiohead, nastupit će na Open'er festivalu u Poljskoj.

Jedan od najkreativnijih glazbenih sastava današnjice koji svoje obožavatelje broji u milijunima, Radiohead, nastupit će na Open'er festivalu u Poljskoj.

Na otvorenju Open'er festivala, koji se održava krajem lipnja u Gdiniji, nastupit će svjetski poznati bend Radiohead. Radiohead je, od svog nastanka 1985. godine, prodao više od 30 milijuna kopija albuma. Ukupno su izdali devet albuma, a svaki od njih smatra se posebnim u glazbenoj industriji.

Njihova se glazba klasificira kao alternativni rock, ali mogu se prepoznati utjecaji različitih žanrova. Posebno se mogu istaknuti albumi OK Computer i Kid A, gdje se mogu prepoznati izričaji jazza, alternativnog rocka, elektroničke glazbe i drugih. Smatraju se jednim od najkreativnijih glazbenih sastava današnjice, a svoje fanove broje u milijunima diljem svijeta. Također, svojom su glazbom imali velik utjecaj na britansku rock i pop glazbu.

Prilikom izdavanja svog sedmog albuma, In Rainbows, bend je odbio svaki vid promocije i time omogućio fanovima da za kupnju albuma izdvoje novca koliko oni hoće. Posljednji album, A Moon Shaped Pool, izašao je početkom svibnja prošle godine te je popraćen turnejom od 26 koncerata diljem svijeta.

Na Open'er festivalu možete ih slušati u četvrtak, 28. lipnja 2017. godine

FOTO: FACEBOOK/OPENER