LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lakše do željenog posla

Predsjednik CERM-a pojasnio kako pridobiti poslodavca životopisom

Kako se istaknuti u masi životopisom i na koje detalje obratiti pažnju pri njegovoj izradi, pojasnio je Nikola Jelovečki.

Kako se istaknuti u masi životopisom i na koje detalje obratiti pažnju pri njegovoj izradi, pojasnio je Nikola Jelovečki.

Nikola Jelovečki, predsjednik Centra za razvoj mladih, u razgovoru za Global iznio je čitav niz savjeta kako kvalitetno izraditi životopis, odnosno kako njime odmah pridobiti poslodavca. Pojasnio je, između ostalog, na koje je detalje potrebno obratiti pažnju te kako biti jedinstven.

Smatra da je za isticanje u masi dobro izbjegavati Europass-format iako mnogi misle suprotno. 

– Uzmite si vremena i na svoj način prikažite sve ono što svaki dobar životopis treba sadržavati – to su kontakt- podaci, radna iskustva te vještine i obrazovanje. – naveo je.

Usput je istaknuo da e-mail treba biti profesionalan te da mora sadržavati ime i prezime, a ne nadimak. 

Napomenuo je da je dobro kreirati CV obrnuto-kronološki, odnosno formirati listu radnog iskustva i stečenih vještina počevši od onih najrecentnijih. Pritom je potrebno procijeniti radno mjesto te mu prilagoditi cjelokupni format u kojem se šalje:

– Razni su kreativni primjeri, od zakupa billboarda na ulici s porukom tražim posao do kreiranja vlastitih web-stranica ili čak pravih malih oglašivačkih kampanja kojima ljudi targetiraju poslodavca. 

Na pitanje uvrstiti fotografiju ili ne odgovara potvrdno, ali upozorava:

– Za prijavu za posao nikako ne koristite slike s ljetovanja ili iz izlaska, dajte si truda izabrati onu fotografiju koja se najbolje slaže s ostatkom sadržaja u životopisu. 

Što izbjegavati, kako vizualno urediti ovaj dokument kojim potencijalni poslodavac na brzinu stječe dojam o kandidatu i o čemu još voditi računa, doznajte u intervjuu koji je u cijelosti dostupan na poveznici
FOTO: STUDENTSKI.HR