LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki studentski događaj

Objavljena prva imena ovogodišnje Brucošijade FER-a

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su: Krešo Bengalka, Six Pack, Šajeta, NLV, Phillipe i Sloanwall!  

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su: Krešo Bengalka, Six Pack, Šajeta, NLV, Phillipe i Sloanwall!  

Brucošijada FER-a najveći je studentski događaj koji je odavno prerastao okvire obične brucošijade. Novo nas izdanje ovog pravog mini festivala očekuje 10. studenog.

Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su: Krešo Bengalka, Six Pack, Šajeta, NLV, Phillipe i Sloanwall!

Krešo Bengalka rap je glazbenik iz Splita, kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom. Debitirao je 2012. na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom Konan. U veljači 2018. izbacio je svoj drugi samostalni album pod nazivom Split Zoo koji je naišao na mnogobrojne pohvale glazbenih kritičara.
 
Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je od najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina poznata je ličnost na hrvatskoj glazbenoj sceni, a malo tko od nas ne zapjevuši kada čuje hitove Party za ekipu ili Leteća Barbara.
 
Six Pack postoji od 1994. godine kada se okupio ovaj bend koji je, po mišljenju većine kritičara, kolega i publike, jedan od najutjecajnijih punk rock bendova na Balkanu. Prepoznatljiv je po energičnom predstavljanju inteligentnih tekstova, a ujedno je jedan od prvih underground bendova koji je probio granice Srbije i ostvario regionalni uspjeh.
 
NLV je bend koji dolazi iz Pule, a originalnu postavu čine Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. S vremenom trojka prerasta u petorku, s obzirom na to da su im se pridružili Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. U posljednjih nekoliko mjeseci svoju su glazbu predstavili na čitavom nizu regionalnih festivalskih pozornica, što je uključivalo nastupe na SuperUhu u Primoštenu, Hoomstocku u Humu na Sutli te Velvet festivalu na Krku.
 
Phillipe je organizator Illectricity festivala, festivala audiovizualnih umjetnosti i R/verse Festivala na Mrežnici, suorganizator FRüHSTüCK kolektiva i phillitchevanje klupskih večeri. Po glazbenom zadatku gostovao je u mnogim klubovima od Istanbula, Sofije pa sve do Budimpešte, Beča, Berlina i daleke Poljske. Čest je gost i najvećih glazbenih festivala u ovom dijelu Europe, kao što su Love International, Dimensions i Outlook.
 
Sloanwall je peteročlani groove rock bend iz Zagreba koji postoji od 2014. godine te je do sada izdao dva EP izdanja pod naslovima Dawn of light i vol. II. Sloanwallova najveća kvaliteta definitivno su njegove live izvedbe, što je potvrđeno mnogobrojnim koncertima u regiji.
 
Early bird ulaznice po cijeni od 50 kuna u prodaji su od utorka, 18. rujna, a moći će se kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Po pretprodajnoj cijeni moguće ih je kupiti do 6. listopada ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 28. rujna uz predočenje e-indexa.

FOTO: KSET