Kuhajte sa Studentskim: najbolji recept za najbolje kuhano vino koje možete napraviti i sami
Dani postaju hladniji i hladniji pa vam Studentski.hr donosi jednostavan recept da sami napravite toplo kuhano vino bez puno muke. Okupite svoju ekipu i podijelite s njima ovaj topli napitak od kojega će vam dan odjednom postati puno bolji.
Dani postaju hladniji i hladniji pa vam Studentski.hr donosi jednostavan recept da sami napravite toplo kuhano vino bez puno muke. Okupite svoju ekipu i podijelite s njima ovaj topli napitak od kojega će vam dan odjednom postati puno bolji.
Već smo duboko upali u veselo božićno vrijeme pa nam je, kada se nađe vremena, svima drago svratiti do adventskih kućica i počastiti se kobasicama ili fritulama te uz to pijuckati dobro kuhano vino. Otkrivamo vam jednostavan recept pomoću kojega sami kod kuće također možete napraviti slatko kuhano vino koje će vas grijati u ovim hladnim danima. Što vam sve treba i kako ga napraviti pročitajte u nastavku.
Sastojci:
- boca crnog ili bijelog vina
- 1 svježa naranča
- 2 štapića cimeta
- 8 klinčića
- 2-4 žlice šećera (ili med ili javorov sirup)
Opcionalno:
- 1/4 šalice drugog alkohola koji će dati zanimljiviji okus (npr. burbon ili brandy)
- kriške limuna ili limete
Priprema:
Sve navedene sastojke zajedno pomiješajte i stavite na laganu vatricu. Zagrijavajte tekućinu i pri tome izbjegavajte vrenje alkohola jer ne želimo da najbolji dio naposljetku ispari. Kada je napitak srednje topao, smanjite plin do kraja i pustite ga da odstoji od 15 minuta do 3 sata – što duže, to bolje. Kada je odstajao, maknite sve začine i komadiće naranče kao i cimet, osim ako ga ne želite ostaviti kao ukras. Na kraju, po želji možete dodati i malo šećera ili nekog drugog zaslađivača. Napokon, kuhano vino spremno je za kušanje!
Nakon jedne ili više čaša crnog ili bijelog kuhanog vina, dan će vam odmah postati puno bolji. Okupite svoju ekipu i podijelite s njima ovaj topli napitak. Dobro društvo i uz to dobro piće – ne može bolje!