LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Savjeti za rokove

Kako preživjeti prvi dio ispita u 2020. godini?

Bliži se ono vrijeme kada su knjižnice pune, ali i kafići također. Donosimo vam korisne metode za preživljavanje nadolazećih ispitnih rokova.

Bliži se ono vrijeme kada su knjižnice pune, ali i kafići također. Donosimo vam korisne metode za preživljavanje nadolazećih ispitnih rokova.

Do kraja semestra ostalo je još malo vremena, tko je kolokvirao spavat će, a tko nije – neće. Odgovore na pitanja s kakvim stavom treba pristupiti ispitima, koje su najbolje metode koje će vam pomoći pri učenju te kako izbjeći grižnju savjesti ako samo odlučite to sve riješiti na ljeto, nalaze se u savjetima koji slijede.

Uvijek je dobro početi na vrijeme, a za slučaj da niste (a vjerojatno niste) moguće je i u jedan vikend spremiti jako velik broj ispita! Metoda se zove power work. Jednostavno ulijete 12 sati u 3 dana (total 36 sati) i nadoknadili ste dovoljno da se možete vratiti izležavanju bez da se okrećete krivima zbog lijenog semestra.

Druga metoda je ta da se fokusirate na one predmete koje smatrate najbitnijima. Interes koji imate prema tom predmetu olakšat će vam učenje, a ostale ćete ispite riješiti bez previše stresa, ako se riješite tih glavnih predmeta naravno. Ova metoda nosi simboličan naziv priorities first.

Ipak, za slučaj da sve ode k vragu i stvarno vidite da nema smisla uopće izlaziti na ispit, svakako izađite pa ako ne za svoju savjest onda barem da roditelji ne izgube pouzdanje u vas. Turistički izlazak i dalje je najsigurnija metoda za probiti led i upiti atmosferu, a i uvijek postoji šansa za slučajni prolaz.

No čak i da odustanete od slavnog turističkog izlaska, uvijek se možete opustiti u izležavanju uz dobar film i one najklasičnije metode učenja – Sutra ću i Ima vremena.

FOTO: PIXABAY