LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brucošijada FER-a

Isprva samo da privuku djevojke, KSET-ovci stvorili događaj s dugogodišnjom tradicijom

Njezini začeci sežu u 1970-u, a studenti FER-a i dalje su ostali ambiciozni organizatori. Brucošijada FER-a zasigurno je najpopularniji događaj za studente u Hrvatskoj.

Njezini začeci sežu u 1970-u, a studenti FER-a i dalje su ostali ambiciozni organizatori. Brucošijada FER-a zasigurno je najpopularniji događaj za studente u Hrvatskoj.

Studentski party koji okuplja studente već gotovo četrdeset godina i ugošćuje poznata glazbena lica – Brucošijada FER-a – sudeći prema velikom odazivu i općoj popularnosti, definitivno je najpoznatija brucošijada u Hrvatskoj. Njezini začeci sežu u 1970-u, a KSET-ovci i dalje su ostali ambiciozni organizatori.

Zanimljiv je podatak da je Brucošijada, kada je pokrenuta u sedamdesetim godinama, bila lukav način mnogobrojnih studenata tadašnjeg Elektronskog fakulteta da privuku malobrojne djevojke na fakultet. Plan ne samo da im se ostvario, već su pokretanjem omogućili dobru zabavu još brojnim generacijama u budućnosti.

Brucošijada se i dan-danas tradicionalno održava početkom akademske godine, za što je prije svega zaslužan KSET. Već od njegova osnivanja u sedamdesetima, Klub studenata elektrotehnike (KSET) preuzima organizaciju Brucošijade. Na pozornicu su kroz povijest dovodili aktualna glazbena lica i grupe, što je izazvalo navalu posjetitelja i nedostatak karata za sve zainteresirane.

U KSET-u djeluje oko 300 volontera koji zahvaljujući svojem entuzijazmu svake godine organiziraju novu Brucošijadu, a nagrada im je zadovoljstvo i dobra zabava studenata posjetitelja. Zahvaljujući KSET-ovcima, dugogodišnja se tradicija uspijeva održavati pa je Brucošijada FER-a postala simbolom studentske manifestacije.  

Ove će se godine studenti zabavljati uz popularnog Krešu Bengalku, Šajetu, phillipe, grupe Six Pack, LNV, Sloanwall te kasnije objavljena imena među kojima su Vesna Pisarović, Belfast food, Smoke Mardeljano, Ogenj, Felver i Sfumato. Tradicionalna, ove godine 37. Brucošijada FER-a održat će se 10. studenog u prostorijama FER-a

FOTO: INO KREMC/STUDENTSKI.HR