LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvi koncert južnoafričkih glazbenika u Hrvatskoj

FOTO: Die Antwoord pokorio Zagreb furioznim tempom i beatovima

Die Antwoord prvim su koncertom u Hrvatskoj dokazali kako zaslužuju sve superlative kojima ih obasipaju. U sat i trideset minuta, koliko je koncert trajao, vanjski je svijet nestao i ostali su samo bend, fanovi i glazba.

Die Antwoord prvim su koncertom u Hrvatskoj dokazali kako zaslužuju sve superlative kojima ih obasipaju. U sat i trideset minuta, koliko je koncert trajao, vanjski je svijet nestao i ostali su samo bend, fanovi i glazba.

Južnoafrička senzacija Die Antwoord održali su 13. lipnja svoj prvi koncert u Hrvatskoj i pokazali kako zaslužuju sve superlative kojima ih obasipaju. U dupkom punom paviljonu 9 Zagrebačkog Velesajma održali su koncert koji će zasigurno dugo ostati u pamćenju onima koji su mu imali sreće prisustvovati.

Količina energije koju Die Antwoord isporučuju publici na svojim nastupima zaista je impresivna. Čak i da želite, nemoguće je stajati na mjestu dok gledate kako Yo-landi i Ninja trče s jednog kraja pozornice na drugi, ne štedeći pritom ni sebe ni posjetitelje. Na većim koncertima često izostane povezanost izvođača i publike, no Die Antwoord u Zagrebu su pokazali kako znaju komunicirati s publikom i povezati se s njom. A najbolji je dokaz za to i činjenica da se Ninja već nakon druge pjesme bacio u publiku koja ga je spremno dočekala. U sat i trideset minuta, koliko je koncert trajao, vanjski je svijet nestao i ostali su samo bend, fanovi i glazba

Nastup je bio iznimno pažljivo sastavljen. Od promjene kostima, svjetlosnih efekata, pa do same set liste. Svaki je kostim pričao priču; plesačice i plesači bili su tamo kako bi ju upotpunili, ali ni u jednom trenutku nisu odvraćali pažnju od ostatka benda i njihove poruke. Set lista sadržavala je sve hitove, a stječe se dojam kako je i ona iznimno promišljeno sastavljena, kako bi vas natjerala do krajnjih granica izdržljivosti furioznim tempom i beatovima, da bi vam onda dala priliku da malo usporite i dođete do daha prije nego nastavi u istom furioznom tempu.

Ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti ovom jedinstvenom trojcu na fantastičnoj večeri i poželjeti skori ponovni susret. Za djelić atmosfere s koncerta pogledajte fotogaleriju.

FOTO: MARKO JADRO/PERUN.HR