LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskustvo volonterke

10 razloga zašto volontirati na portalu Studentski.hr

Kako bi vas inspirirala, naša glasnogovornica i djevojka zadužena za koordinaciju studentskih udruga na portalu, Ana, napisala je kratak komentar o svom iskustvu volontiranja na Studentskom.hr.

Kako bi vas inspirirala, naša glasnogovornica i djevojka zadužena za koordinaciju studentskih udruga na portalu, Ana, napisala je kratak komentar o svom iskustvu volontiranja na Studentskom.hr.

Protekle sam dvije godine volontirala na portalu Studentski.hr. Milijun je razloga zbog kojih sam svoje slobodno vrijeme posvećivala funkciji glasnogovornice i koordinaciji studentskih udruga. Izdvajam deset koji su mi ovo iskustvo učinili nezamjenjivim i neprocjenjivo važnim.

1. Imala sam priliku surađivati s najboljim mladim ljudima koji se bave različitim strukama (od marketinga, preko HR psihologa, najvedrijih lektora, zabavnih komunikologa, politologa i povjesničara koji su najbolji urednici).

2. Riješila sam se stereotipa o studijima: osoba koja kvalitetno studira na bilo kojem fakultetu (da, na bilo kojem) bit će kompetentna i marljiva.

3. Išla sam na evente sa zadatkom i dobivala čudne poklone (još uvijek izdvajam bočicu nafte iz Ine).

4. Imala sam lude teambuildinge (npr. paintball u kojem je moj tim izgubio 2:13, tako da je to više bilo hide inside a building; a i različite druge društvene igre poput kuglanja i RoomEscapea).

Foto: RoomEscape

5. Imali smo zakon druženja: ispijanje kuhanog vina, palačinke party, rođendanski karaoke tulum s tortom, roštilj.

6. Sastanke ponekad imamo u slastičarnici ili nekom kafiću, ili u redakciji koja je iznad Bulldoga u centru (šef plaća cugu!).

7. Upoznala sam hrpu odličnih, pametnih i ambicioznih ljudi, odnosno: prijatelja (a uvijek se nađe i neka ljubavna priča).

8. Pisala sam članke kad sam htjela, o čemu god sam htjela. Ponekad sam ih lektorirala (zbog struke...). Imala sam vlastitu kolumnu!

9. Sudjelovala sam na zabavnim radionicama, a neke i sama vodila.

10. Išla sam neko vrijeme u Gavellu i tamo odradila najsvečanije-moderno-kazališno-mladenački projekt ikada!

Foto: WBC

U svakom slučaju, najveće su prednosti: ljudi i networking (svi bivši volonteri nakon završetka faksa imaju posao), fleksibilnost zadataka (radim kad hoću i mogu) i najveća sreća kad postignete nešto što pomogne studentima ili ih razveseli (npr. članak za prvi april o prodavanju piva u menzama).

Dakle, vremenski ćete izdvojiti tek nekoliko sati tjedno, a dobiti posve drugačiji život. Možda na prvi pogled ne djeluje kao tipičan volonterski posao (nema životinja ni okopavanja...), ali novinarstvo i srodne znanosti ujedinjene u ovakvom projektu najbolje spajaju društveno koristan rad, razvijanje vlastitih vještina, druženje i iskustvo. Javite se!