LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
← Virtualni savjetnik
Koja je razlika između kupnje auta na leasing i podizanja kredita za kupnju auta?

Za kupnju automobila na leasing (najam), uglavnom se odlučuju pravne osobe, no to je omogućeno i fizičkim osobama. Odluka o vrsti financiranja kupnje automobila ponajprije ovisi o tvojim potrebama.

Ukoliko ti treba automobil na kraće razdoblje (godinu, dvije) leasing bi bio optimalna opcija. Dvije su vrste leasinga: financijski, u kojem poslije isteka ugovora, odnosno uplatom posljednje rate, kupac postajete vlasnik automobila i operativni, u kojem poslije isteka ugovora kupac vraća automobil, uz mogućnost zamjene za novi.

Namjenskim kreditom za kupnju vozila, postaješ jedini vlasnik vozila za razliku od leasinga, a rok otplate može biti do 7 godina čime se uvelike smanjuje mjesečni anuitet. Klijent nije uvjetovan prijeđenim kilometrima i kasko policom kao kod leasinga.  U slučaju da kao student niste u radnom odnosu, nositelj kredita može biti druga kreditno sposobna fizička osoba, a fiducijarno vlasništvo (vlasništvo vozila) može biti na bilo koju drugu osobu, odnosno studenta. OTP banka d.d. surađuje sa svim važnim brendovima u RH te stoji iza Peugeot, Citroen i RCI (Renault, Nissan, Dacia) financiranja s kojima ima sklopljene vrlo atraktivne ponude s povoljnom kamatom i drugim pogodnostima za klijenta.

Misliš da je netko već imao isto ili slično pitanje? Pretraži našu bazu prethodno postavljenih pitanja!