LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upotreba bežične tehnologije

Uskoro: Bežično punjenje računala i tableta

Na tržištu će biti dostupne stotine dodataka i proizvoda namijenjeni bežičnom punjenju uređaja.

Na tržištu će biti dostupne stotine dodataka i proizvoda namijenjeni bežičnom punjenju uređaja.

Prilikom svog govora na ovogodišnjem IFA sajmu, viši potpredsjednik i glavni direktor Intelovog odjela PC Client Group, Kirk Skaugen najavio je kako će u skoroj budućnosti bežično punjenje postati uobičajena pojava na tržištu prijenosnih računala.

Tableti, pametni telefoni i prijenosna računala moći će se istodobno puniti uporabom bežične tehnologije. Naime, na tržištu će biti dostupne stotine dodataka i proizvoda namijenjeni bežičnom punjenju uređaja.

Intel podupire udrugu Alliance for Wireless Power (A4WP) čija je tehnologija temeljena na magnetskoj rezonanciji, a pretvara uređaje kao što su tableti - u stanice za bežično punjenje.

Trenutačno je u razvoju oprema koja će omogućiti punjenje sa snagom od 20 do 50 W što je dovoljno za bežično punjenje prijenosnika opće namjene, prenosi Bug.hr.

Osim na bežičnom punjenju, Intel radi i na tehnologiji koja će ukloniti potrebu za žičnim tipkovnicama, miševima, monitorima i eksternim čvrstim diskovima.

Iduće će se godine na tržištu pojaviti Intelova docking stanica temeljena na WiGig tehnologiji. Uklonit će potrebu za HDMI i DisplayPort priključcima jer WiGig omogućuje bežični prijenos podataka s brzinama koje su usporedive s brzinom prijenosa podataka putem USB 3.0 priključka. 

FOTO: ICT BUSINESS