LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OLIMPIJSKE IGRE 2024.

Uključenjem ove ulične plesne forme iz sedamdesetih na Olimpijskim igrama žele se privući mladi

Breakdance debitirat će na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu, donoseći uzbuđenje, energiju i hip-hop kulturu na globalnu sportsku pozornicu.

Breakdance debitirat će na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu, donoseći uzbuđenje, energiju i hip-hop kulturu na globalnu sportsku pozornicu.

Breakdance, poznat i kao breaking, debitirat će kao novi sport na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu. Ta ulična plesna forma, koja je nastala 1970-ih u New Yorku, sada će biti prepoznata na globalnoj sceni kao službeni olimpijski sport. Organizatori Olimpijskih igara vjeruju da će uključivanje breakdancea privući mlađu publiku i dodati svježinu tradicionalnim sportovima.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, natjecatelji će pokazati svoje vještine kroz niz plesnih bitaka. Ti plesni dvoboji ocjenjuju se prema različitim kriterijima, uključujući tehniku, kreativnost, snagu i stil. Svaka bitka predstavlja kombinaciju atletike i umjetnosti, gdje se natjecatelji izražavaju kroz složene pokrete, rotacije i akrobacije.

Sveučilište Notre Dame suspendiralo muški plivački tim zbog kockarskog skandala


 

„Iznimno sam uzbuđen što ću predstavljati svoj ples, svoju umjetničku formu i donijeti hip-hop kulturu na Olimpijske igre. Donijet ćemo nešto novo na stol, unijet ćemo vibru, donijet ćemo taj mir, ljubav, jedinstvo.” – rekao je za Euronews breakdancer Victor Montalvo, inače poznat kao B-Boy Victor, koji će se natjecati za tim Sjedinjenih Američkih Država.


Dosta Britanaca misli da bi se mogli kvalificirati za iduće Olimpijske igre, najoptimističniji su mladi


S obzirom na uzbuđenje i energiju koju donosi, breakdance će zasigurno biti jedan od najzanimljivijih događaja na Olimpijskim igrama u Parizu. Plesači će imati priliku demonstrirati svoju strast i predanost, dok će gledatelji moći uživati u dinamičnim i inspirativnim nastupima. Ovo je uzbudljivo vrijeme za sport i kulturu, jer breakdance donosi novu dimenziju u olimpijski svijet.
IZVOR: EURONEWS
FOTO: PEXELS