LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE NA FAKULTETU

Studentice Arhitektonskog fakulteta u Beogradu razotkrile profesora koji ih seksualno uznemirava, uprava ništa ne čini

Kako priče prikupljene preko ankete tvrde, profesor se neprimjereno ponaša već godinama i među studentima je poznat kao netko tko seksualno uznemirava studentice te je navodno i na predavanja dolazio mrtav pijan. 

Kako priče prikupljene preko ankete tvrde, profesor se neprimjereno ponaša već godinama i među studentima je poznat kao netko tko seksualno uznemirava studentice te je navodno i na predavanja dolazio mrtav pijan. 

Na Instagramu se pojavio profil koji je podijelio rezultate anonimne ankete koja je za cilj imala raskrinkati srpskog profesora s Arhitektonskog fakulteta u Beogradu koji godinama seksualno uznemirava studentice.

Iako studentice tvrde da su profesora prijavljivale putem anketa evaluacije profesora koje Sveučilište svake godine provodi, dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu kaže kako prvi put za to čuje.
- Uprava Fakulteta do sada nije upoznata sa ovom situacijom. Do sada nije postojala nijedna prijava nadležnim organima, ni od strane studenata, ni od strane Fakulteta. Fakultet nije ništa pokrenuo do sada, obzirom da nije bilo prijava, sve do danas kada svi na isti način o tome saznajemo - za Novu.rs izjavio je dekan Arhitektonskog fakulteta Vladimir Lojanica.
Ne osećam se bezbedno u sali profesora... naziv je ankete koja je napravljena kako bi studentice podijelile svoja iskustva seksualnog uznemiravanja na fakultetu kako bi se pokušalo promijeniti profesorovo ponašanje i stvoriti sigurniji prostor za buduću generaciju studenata.

Kolegici je prošao rukom preko dekoltea, Previše blizu stavlja lice do lice studenticama, Daje neprimjerene seksualne komentare, Na predavanjima pušta pornografski sadržaj samo su neki od svjedočanstva studentica o radu spomenutog profesora. 

Također se osim profesora spominje i asistent i cijeli kabinet 341 koji je znao za profesorove postupke, a nitko nije reagirao.
- Iako ne uspemo da promenimo profesorovo ponašanje, ovu anketu možemo iskoristiti da upoznamo buduće studente sa situacijom, da znaju kako da reaguju i da se ne boje da prijave uznemiravanje - stoji na početku ankete.
Kako priče u anketama tvrde, profesor se neprimjereno ponaša već godinama i među studentima je poznat kao netko tko seksualno uznemirava studentice te je navodno i na predavanja dolazio mrtav pijan. 
- Profesor je vrlo često grlio studentkinje, pa tako i mene. Pored toga imala sam situaciju kada sam donela rad na konsultacije, gde je on tražio moje naočare da bi se slikao. Posle svake slike pokazao mi je i pitao me: Jel tebi ovo seksi? Jel sam ja tebi seksi? - stoji u jednoj od ispovijesti.
Profesor se nije ustručavao neprimjereno obraćati studenticama s riječima seksi lady i bomba, a često ih je i dodirivao po ramenima i kosi te je jednom prilikom gurnuo prste u mandarinu te je onda nudio studenticama.

Osim seksualnog uznemiravanja, anketa iznosi i priče o tome kako je profesor imao i rasističke komentare prema Romima i studentu koji je afričkog podrijetla

Dekan fakulteta je za medije rekao kako će najhitnije reagirati i poduzeti sve korake kako bi se situacija riješila, a tužiteljstvo i policija se još nisu oglasili o slučaju, kao ni spomenuti profesor, prenosi Nova.rs
FOTO: PEXELS