LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Seksualno uznemiravanje

Vozač autobusa (60) napastovao učenicu (15) na putu iz škole te je upitao: „Hoćemo li ovo ponoviti?“

Djevojčica je molila vozača da prestane, a on je porekao da se cijela situacija uopće dogodila.

Djevojčica je molila vozača da prestane, a on je porekao da se cijela situacija uopće dogodila.

U tijeku je suđenje 60-godišnjem vozaču Čazmatransa koji je optužen za bludne radnje prema petnaestogodišnjoj učenici. Tužitelji za optuženog vozača traže godinu dana bezuvjetnog zatvora, piše Danica.

Vozač je djevojčicu prema navodima napastovao u lipnju ove godine, kada je učenica poslije škole sjela u autobus koji je vozio do sela nedaleko od grada. Vožnja je trajala 50-ak minuta, nakon čega je djevojčica ostala sama u autobusu s vozačem.
 


VEZANO: Sretan epilog za učenice koje su bile žrtve seksualnog nasilja: „Nismo dobile ni ispriku”


 

Iskoristio je priliku nasamo s djevojčicom


On je iskoristio tu priliku da započne razgovor s njom i odveze je na benzinsku postaju gdje je kupio dvije kave i dao ih učenici na čuvanje. Nedaleko od njenog sela, zaustavio je autobus i sjeo pokraj nje, a tada je krenulo ono što djevojčica nikada neće zaboraviti.

60-godišnjak je djevojčicu dirao po ramenima, glavi, koljenima, unutarnjoj strani bedara te je čvrsto primio za kosu jednom rukom.
Djevojčica je u panici vikala „nemojte“, „ne dirajte me“, „ne volim“, nakon čega je vozač odustao od nauma i odvezao je doma, pritom je upitavši: „Hoćemo li ovo ponoviti?“.

Prestravljena djevojčica bojala se to reći majci, ali nakon što ju je prijateljica nagovorila da ispriča što se dogodilo, odvedena je na policiju gdje je dala iskaz, nakon čega je vozač uhićen – tek je ovih dana podignuta optužnica.
 

VEZANO: Znate li što je potaknulo obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama?


 

Porekao je cijelu situaciju


Vozač poriče da je dirao djevojčicu ili sjeo pored nje te navodi da ju je samo častio kavom. No, tužitelji vjeruju da djevojčica nije izmislila nesretne događaje te je vozač optužen za povredu njenog spolnog integriteta počinivši kazneno djelo bludnih radnji i to prema osobi posebno ranjivoj zbog svoje dobi.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA