LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA

Sretan epilog za učenice koje su bile žrtve seksualnog nasilja: „Nismo dobile ni ispriku”

Kuhinjski portir osuđen je na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica.

Kuhinjski portir osuđen je na četiri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica.

Barry Walton, 61-godišnji kuhinjski portir na Sveučilištu Hertford, seksualno je napao dvije učenice zbog čega je osuđen na četiri godine zatvora, ali žrtve nisu dobile čak ni ispriku, prenosi Oxford Student.

Prvu je žrtvu u šumi seksualno napao trnovitom palicom uz što ju je pokušao podmititi slatkišima i novcem. Iduću mlađu žrtvu napao je u parku time što joj je naredio da sjedne na njega.

Zbog onoga što je učinio, nikada nismo imali normalno djetinjstvo, rekla je jedna od žrtava tijekom suđenja, a oglasila se i ona mlađa koja je nadodala da bi onda priznala da je napravila nešto loše, čime se referirala na to što se nije ni ispričao za svoja djela, prenosi Oxford Student.

Waltonov branitelj tražio je razmatranje odluke zbog intelektualnih poteškoća tuženika, ali sud je utvrdio da je Walton bio potpuno svjestan svojih postupaka te rehabilitacija ne bi bila učinkovita. Osim četiriju godina zatvora, kažnjen je i sedmogodišnjom mjeru za sprječavanje seksualnog ozljeđivanja te doživotno mjesto u registru seksualnih prijestupnika. Radni odnos mu je bio obustavljen tijekom suđenja, a dobio je otkaz odmah po završetku istog.

Više detalja potražite na poveznici.
FOTO: UNSPLASH