LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kršenje epidemioloških mjera

Studenti platili 50 funti jer su sjedili u parku; Sveučilište dokaze potražilo na Instagramu

– Dužni smo pažljivo postupati s prijavama naših studenata koji krše nacionalne COVID-propise. To bi moglo rezultirati sankcijama, uključujući novčane kazne za manji dio njih. – poručilo je Sveučilište u Manchesteru.

– Dužni smo pažljivo postupati s prijavama naših studenata koji krše nacionalne COVID-propise. To bi moglo rezultirati sankcijama, uključujući novčane kazne za manji dio njih. – poručilo je Sveučilište u Manchesteru.

Nekada je bilo potrebno skrivati se od roditelja, bake, djeda, a sad je važno paziti što se objavljuje na društvenim mrežama i zbog obrazovnih ustanova. Na teži su način to naučili studenti Sveučilišta u Manchesteru koji su dobili kaznu od oko 430 kn zbog toga što su sjedili u parku Platt Fields.

Iako je portalu The Tab izjavilo da ne prati privatne račune svojih studenata, Sveučilištu su upravo fotografije s Instagrama poslužile kao dokaz da im se uruči kazna. 
– Prema snimkama zaslona na Instagramu, vidljivo je da se velik broj ljudi okupio u to vrijeme. – stoji u e-mailu koji je studentima poručilo Sveučilište.
I drugi su studenti identificirani i dio su slučaja, posebice zbog toga što u to vrijeme nije bilo dozvoljeno druženje pojedinaca iz različitih kućanstava.

Jedan je student izjavio da je sad zabrinut da će se sve što napravi na društvenim mrežama iskoristiti protiv njega i da je kažnjen jer je sjedio u parku s cimerima, a ne s ljudima iz različitog kućanstva.
– Čak su priložili i snimku zaslona mog privatnog računa. Smatram to čudnim i razbojničkim. – kazao je.
Ovim su potezom neugodno iznenađeni čak i djelatnici. Tako dr. Jo Edge odlazi sa Sveučilišta i smatra da mu ne duguje više ikakvu lojalnost.

Sa Sveučilišta su poručili da razumiju da su trenutna vremena iznimno izazovna, posebno studentima, a da je upravo njihovo zdravlje najbitnije.
– Dužni smo pažljivo postupati po prijavama naših učenika koji krše nacionalne propise koronavirusa To bi moglo rezultirati sankcijama – uključujući novčane kazne za malu manjinu njih. Ne nadgledamo pojedinačne račune naših studenata na društvenim mrežama. – dodali su.
FOTO: PIXABAY