LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POZIV NA OPREZ

Velik broj prekršaja na pružnim prijelazima, najviše ih napravili pješaci. Dobili novčane kazne na licu mjesta

Zagrebačka policija sankcionirala je 56 prekršitelja zbog nepoštovanja signalizacije na pružnim prijelazima, upozoravajući da takvo ponašanje ugrožava sigurnost u prometu.

Zagrebačka policija sankcionirala je 56 prekršitelja zbog nepoštovanja signalizacije na pružnim prijelazima, upozoravajući da takvo ponašanje ugrožava sigurnost u prometu.

Tijekom proteklog vikenda i početkom ovog tjedna, policijski službenici II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) proveli su kontrolu ponašanja vozača i pješaka na pružnim prijelazima u sklopu mjera za podizanje prometne kulture. Cilj akcije bio je sankcionirati prekršaje koji ugrožavaju sigurnost na prijelazima ceste preko željezničke pruge.

Policija kaznila vozače zbog alkohola, brzine i drugih prekršaja tijekom vikend akcije


Policija je utvrdila ukupno 56 prekršaja. Među njima je jedan vozač osobnog automobila, kojem je zbog nepoštovanja prometnih propisa izdan Obavezni prekršajni nalog. Preostalih 55 prekršaja počinili su pješaci, koji su ignorirali prometnu signalizaciju i nastavili prelaziti prugu unatoč spuštenim rampama ili uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima.

Uskoro se održavaju „Dani sigurnosti u prometu”, poseban fokus je i na mlade vozače


Od sankcioniranih pješaka, 32 osobe su na licu mjesta dobile novčane kazne, dok je 20 pješaka primilo obavijesti o počinjenom prekršaju, a troje je dobilo pisana upozorenja. Prekršaji su zabilježeni na trima lokacijama: Ulici Luje Naletilića (16 prekršaja), Vodovodnoj ulici (30 prekršaja) i Sokolskoj ulici (10 prekršaja).

Policija upozorava: budite oprezni pri ulaganju u kriptovalute


Policija upozorava kako ignoriranje prometne signalizacije na pružnim prijelazima ozbiljno ugrožava sigurnost sudionika u prometu te apelira na vozače i pješake da poštuju pravila kako bi izbjegli nesreće.

IZVOR: MUP
FOTO: PEXELS