LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prikriveno oglašavanje

HRT reklamirao čarape Lepe Brene i dobio kaznu od 100 tisuća kuna 

HRT je dobio prekršajni nalog zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji prilikom gostovanja Lepe Brene.

HRT je dobio prekršajni nalog zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji prilikom gostovanja Lepe Brene.

Vijeće za elektroničke medije (VEM) sredinom prosinca zatražilo je očitovanje HRT-a zbog mogućeg kršenja odredbi Zakona o elektroničkim medijima o prikrivenom oglašavanju u emisiji „Kod nas doma“ u kojoj je gostovala Fahreta Jahić –  Lepa Brena, piše Hina.
 

Visoka cijena za kršenje Zakona


HRT-u je izrečen prekršajni nalog od 13.270 eura, odnosno 100.000 kuna te 1320 eura odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja. Dio odredbe Zakona koji je prekršen glasi: „Audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah biti prepoznatljiva kao takva“.
 

VEZANO: Kamere i kazne od 1500 eura trebale bi spriječiti građane Varaždina u ovom naumu



Naime, u emisiji emitiranoj 4. prosinca, Lepa Brena nekoliko je minuta pričala, odnosno reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a pri čemu je voditeljica Iva Šulentić nije prekinula.
 

Scenarij nije uključivao čarape


Iz HRT-a kasnije su tvrdili kako je pjevačica bila upoznata sa svim temama razgovora unaprijed, uključujući predblagdansko vrijeme, kako ga ona provodi s obitelji, o njezinim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njezina pjevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih Arena Aleksandre Prijović i najava njezinog koncerta u Areni Zagreb 2024. godine.
 

„No, unatoč tome gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi poduzetnički projekt. Nitko uključen u stvaranje ove popularne poslijepodnevne zabavne emisije nije imao namjeru baviti se reklamiranjem navedenih proizvode.“ – izvijestili su s HRT-a, prema Hini.

 

VEZANO: BORAS VS. FUCHS: Ministar dobio kaznenu prijavu za 'dodvoravanje' riječkom sveučilištu


 

Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku 


Ipak, svoju stranu priče iznijela je i pjevačica za srbijanske medije.
 

„Nisam imala namjeru namjerno kršiti prava na reklamu. Nitko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvrijedila. Imali smo sto drugih tema za razgovor.“ – objasnila je.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA