LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neodgovorni građani

Kamere i kazne od 1500 eura trebale bi spriječiti građane Varaždina u ovom naumu

Grad Varaždin želi stati na kraj građanima koji ilegalno odlažu smeće u šumici.

Grad Varaždin želi stati na kraj građanima koji ilegalno odlažu smeće u šumici.

Divlji deponiji problem su s kojim se grad Varaždin bori već neko vrijeme, a sada su napokon pronašli rješenje koje će stati na kraj tome – nadzorne kamere. One su postavljene na nekoliko lokacija u gradu koje su bile najpopularnije za ilegalno odlaganje otpada, piše Hina.

Neodgovorne građane očekuju i visoke kazne – 1.500 eura. Kamere će bežičnim putem proslijediti podatke varaždinskom Komunalnom redarstvu koje temeljem dobivenih podataka može reagirati i prekršiteljima izreći novčane kazne.

S ovim problemom bore se i neki drugi gradovi poput Otočca.


 

Veliko uklanjanje deponija


Sva mjesta koja se nadziru imaju propisne oznake, a ovih je dana s jednog od tih mjesta – u takozvanoj „šumici“ između varaždinskog groblja i Vodovodne ulice, uklonjena veća ilegalni deponij smeća. Na tom mjestu postavljena je i kamera.
 

„Komunalno redarstvo je ovih dana izreklo novčanu kaznu za takav prekršaj, propisanu Zakonom o gospodarenju otpadom, a visina kazne je, blago rečeno, paprena. Naime, prekršitelj za kojeg je utvrđeno da je odbacio otpad na tom mjestu platit će 1500 eura kazne”, priopćeno je iz varaždinske Gradske uprave, piše Hina.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA