LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Turska i Sirija

Strašne posljedice potresa: broj mrtvih premašio 5000, jedan turski student preživio zahvaljujući društvenim mrežama

Pod ruševinama vlastite kuće ostao je zaglavljen i Boran Kubat, dvadesetogodišnji student Sveučilišta u Nisantasi.

Pod ruševinama vlastite kuće ostao je zaglavljen i Boran Kubat, dvadesetogodišnji student Sveučilišta u Nisantasi.

Na području Turske i Sirije intenzivno traju izvlačenje preživjelih koji su ostali zarobljeni pod ruševinama.

Podsjetimo, jučer je u ranim jutarnjim satima pokrajinu Kahramanmaras, koja se nalazi na jugoistoku Turske, pogodio potres magnitude 7.8 po Richteru. Ubrzo je uslijedio i još jedan slične jačine, a tlo se i dalje trese. Alarmantno stanje vlada i u susjednoj Siriji, a sveukupan broj žrtava premašio je 5100. 


Pod ruševinama vlastite kuće ostao je zaglavljen i Boran Kubat, dvadesetogodišnji student Sveučilišta u Nisantasi. Na Kubata se urušila obiteljska kuća, a zaglavljeni su ostali i njegova majka, ujaci i baka. 

Mladić je za turske medije opisao kako ga je objava na društvenoj mreži spasila od sigurne smrti.

Nismo mislili da će se desiti tako snažan potres nakon prvog. Otišli smo kući i spavali smo kada se potres dogodio. Odjednom se sve smračilo, a moja majka je pala blizu mene.

Imao sam telefon sa sobom, pa sam mislio da ako podijelim snimak na društvenim mrežama, moji prijatelji mogu to vidjeti. I tako su nas i pronašli. Ostao sam pod ruševinama oko pet, šest sati. Konačno su nas pronašli, mene i moju majku. Sada pokušavaju spasiti jednog od mojih ujaka, a drugi ujak i moja baka su i dalje zaglavljeni pod ruševinama - opisao je Kubat.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT