LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Prošle godine na Sveučilištu u Ljubljani 2702 stranih studenata; narednih se dana ono predstavlja u Hrvatskoj

Za studiranje u glavnom gradu Slovenije prošle godine odlučilo se 485 studenata iz Hrvatske. Sveučilište, koje je uvršteno među 3% najuglednijih na svijetu, predstavit će se na sajmovima u Rijeci i Zagrebu.

Za studiranje u glavnom gradu Slovenije prošle godine odlučilo se 485 studenata iz Hrvatske. Sveučilište, koje je uvršteno među 3% najuglednijih na svijetu, predstavit će se na sajmovima u Rijeci i Zagrebu.

Sveučilište u Ljubljani, najstariji i najveći centar za edukaciju i znanstvena istraživanja u Sloveniji, jedan je od izlagača Sajma stipendija i visokog obrazovanja koji se održava 15. listopada u Zagrebu i 17. listopada u Rijeci. Događaju u Rijeci prisustvuju predstavnici Filozofskog fakulteta i Fakultet za upravu, a u Zagrebu pridružuje se i Učiteljski fakultet.

Institucija poznata po kvaliteti studija prirodnih i društvenih znanosti te tehnološkim studijima koji se odvijaju prema bolonjskom sustavu na sajmu će predstaviti studijske programe, mogućnosti razmjene studenata kao i stipendiranja. U prošloj godini Sveučilište u Ljubljani, koje slavi 100 godina, pohađalo je 2702 stranih studenata iz 90 zemalja. Za studiranje u glavnom gradu Slovenije odlučilo se 485 studenata iz Hrvatske. Kvaliteta Sveučilišta prepoznata je i na međunarodnoj razini te se prema Timesu, QS World Universityju i ARWU Shanghaiu nalazi na top-listi među 3% najuglednijih sveučilišta na svijetu.

Nakon Sajma u Zagrebu i Rijeci ovo Sveučilište sudjelovat će na sajmu obrazovanja i zanimanja Informativa koji će se održati u Ljubljani 24. i 25. siječnja 2020. Tom će prigodom posjetitelji imati priliku upoznati se i porazgovarati s predstavnicima svih sastavnica koje izvode programe iz humanističkog područja, društvenih znanosti, jezikoslovlja, umjetnosti, prirodoslovnih znanosti, tehnike i tehnologije. Nakon Informative, organizirat će Informativni dan na svim fakultetima i akademijama. Dan odvojen za Informativni dan za strane državljane i Slovence iz susjednih zemalja planiran je početkom 2020. u rektoratu, a točan datum objavit će se u prosincu 2019. To je svakako sjajna prilika za hrvatske državljane da dobiju sve neophodne informacije o vrhunskom školovanju u Ljubljani koje nudi sve prednosti modernog i kvalitetnog obrazovnog programa jedne članice Europske unije.

FOTO: LEONA SLATKOVIĆ HARČEVIĆ/STUDENTSKI.HR