LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ispit PLIDA

Želite li studirati ili živjeti u Italiji? Ovdje možete položiti ispit talijanskog jezika priznatog od Ministarstva

Prvi krug prijava za ispite koji će se održati u rujnu 2024. već je zatvoren jer su prijave završile jučer. Međutim, još uvijek su otvorene prijave za ispite zakazane za studeni.

Prvi krug prijava za ispite koji će se održati u rujnu 2024. već je zatvoren jer su prijave završile jučer. Međutim, još uvijek su otvorene prijave za ispite zakazane za studeni.

Filozofski fakultet u Puli, ovlašteni centar za provođenje ispita PLIDA, nudi mogućnost polaganja ispita koji su priznati od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva znanosti Republike Italije. Ovi ispiti relevantni su za upis na talijanska sveučilišta, stjecanje talijanskog državljanstva, dozvolu za boravak u Italiji ili zapošljavanje u Italiji i zemljama EU.

Prvi krug prijava za ispite koji će se održati u rujnu 2024. već je zatvoren jer su prijave završile jučer, 4. rujna. Međutim, još uvijek su otvorene prijave za ispite zakazane za studeni 2024. godine. U studenom će se ispitne sesije održati 13. studenog za razine A2 i B1, a 14. studenog za razine B2, C1 i C2.

Pula bila središte kulturnih događanja, u zanimljivom programu sudjelovali i studenti



Cijene ispita različite su ovisno o broju vještina koje se polažu. Na primjer, za razinu A1/A2 cijena za sve vještine iznosi 70 eura, dok su cijene za jednu, dvije i tri vještine 15, 30 i 45 eura. Za razinu B1 i B2 cijena za sve vještine je 100 eura, a za jednu, dvije i tri vještine 25, 46 i 69 eura. Za razine C1 i C2 cijene su 145 eura za sve vještine, te 35, 64 i 96 eura za jednu, dvije i tri vještine. Uz navedene cijene dodaje se 25% PDV-a i 30 eura administrativnih troškova. Na primjer, za razinu B1 sa svim vještinama ukupna cijena je 155 eura.

Prijavite se za BIP program na talijanskom sveučilištu u zimskom semestru, nude se dva modula



Za prijavu na ispit potrebno je dostaviti prijavnicu i potvrdu o uplati na IBAN Zagrebačke banke uz opis plaćanja „Ispit PLIDA”. Dodatne informacije i prijave moguće je izvršiti pozivom na broj 099/2004211 ili putem e-maila tanja.habrle@unipu.hr, a osobno u Ulici Ivana Matetića Ronjgova 1, Pula.
IZVOR: FILOZOFSKI FAKULTET U PULI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA