LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska industrija

Preminuo je Robbie Coltrane, slavni škotski glumac poznat po ulozi u serijalu Harry Potter

Coltrane je tijekom bogate glumačke karijere utjelovio lik Rubeusa Hagrida u kultnim nastavcima filma o Harryju Potteru.

Coltrane je tijekom bogate glumačke karijere utjelovio lik Rubeusa Hagrida u kultnim nastavcima filma o Harryju Potteru.

Robbie Coltrane, škotski glumac, komičar i pisac, preminuo je u 72. godini života. Coltranea filmska publika najviše pamti po utjelovljenju Rubeusa Hagrida, imaginarnog lika koji se pojavljivao u kultnom serijalu Harry Potter.

Zvijezda Harryja Pottera i glavni glumac, Daniel Radcliffe, odao je počast svom preminulom kolegi.

Robbie je jedan najduhovitijih ljudi koje sam ikada upoznao. Dok smo bili klinci, stalno nas je nasmijavao na setu. Posebno ću pamtiti situaciju tijekom snimanja nastavka Zatvorenik Azkabana. Jaka kiša je padala satima i mi glumci smo to vrijeme proveli u Hagridovoj kolibi. Robbie nam je tada pričao priče i svojim humorom je čitavo vrijeme održavao raspoloženje - rekao Radcliffe.

Osim u Harryju Poteru, Coltrane je značajnu glumačku ulogu ostvario u Crackeru, poznatoj britanskoj kriminalističkoj seriji koja se emitirala u periodu od 1993. do 1996. godine. Upravo zbog te uloge, škotski glumac je zaprimio nagradu BAFTA koju dodjeljuje Britanska Filmska akademija. Također, Coltrane se pojavio i u dva nastavka kultnog serijala o Jamesu Bondu. 
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT