LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Donosimo vam neke nove rekorde

Nova Guinnessova knjiga rekorda uključuje Katy Perry, Shakiru, Igru prijestolja...

Guinnessova knjiga rekorda 2015. sadržat će neka zanimljiva imena sa svjetske glazbene i filmske scene.

Guinnessova knjiga rekorda 2015. sadržat će neka zanimljiva imena sa svjetske glazbene i filmske scene.

Mnogi će se novi rekordi naći u novom izdanju Guinnessove knjige rekorda; od rekorda običnih ljudi do onih od pojedinaca iz svijeta slavnih. 

Metallica je samo jedan u nizu glazbenih izvođača koji su se našli u ovoj knjizi. Tu su dospjeli jer su jedini održali koncerte na svih 7 kontinenata. Ključan koncert je onaj iz prosinca prošle godine na Antarktici. Još veću vrijednost ovom postignuću pridonosi činjenica da su na svih 7 kontinenata uspjeli održati koncerte unutar jedne godine  

Osim njih, u knjizi će se naći i Katy Perry kao osoba koja ima najviše sljedbenika na Twitteru. Zatim, Shakira kao osoba koja ima najviše likeova. Osim toga, prva je osoba koja je dosegla 100 milijuna likeova. Miley Cyrus je zvijezda koja je najčešće spominjana na web tražilicama.

Tu je i Eminem koji je uspio uglazbiti najviše riječi (1560) u pjesmi Rap God. Beyonce ima najbrže prodavani album na iTunesu, a njen je video album prodan u 828.773 primjeraka diljem svijeta samo tijekom prva tri dana.

Iznimno popularna serija Igra prijestolja upisala se u Guinnessovu knjigu rekorda 2015. kao  "najskidanija" serija. Gledatelji su je preuzimali u prosjeku 5,900,000 puta po epizodi.

Animirani film s najvećom zaradom je Snježno kraljevstvo sa zaradom od 1,13 milijarde dolara. 

Igre gladi: Plamen je najprofitabilniji postapokaliptični film sa zaradom većom od 420 milijuna u SAD-u te 854 milijuna dolara diljem svijeta.

Najviše psovki u filmu, čak 687, izrečeno je u Vuku s Wall Streeta što znači da se u prosjeku psovalo 3.81 puta u minuti.

Guinnessova knjiga rekorda 2015. je 60. izdanje najprodavanije knjige svih vremena. Ispunjena je nevjerojatnim činjenicama i dostignućima i opremljena je novom tehnologijom koja omogućava da se rekordi ožive u 3D-u. U trgovinama će se naći 11. rujna po cijeni od 20 funti.

FOTO: ROLLING STONE